Poate parea dificil sa indepartati petele de grasime de mult timp de pe dulapurile de bucatarie. Cu toate acestea, exista un set de sfaturi foarte eficiente pentru a rezolva aceste probleme.
Cateva tehnici radicale pentru indepartarea petelor de murdarie si grasime
Cand gatim, putem lasa, fara sa vrem, grasimea sa stropeasca ca uleiul sau stopi de sos. Aceste urme de grasime sunt incapatanate in special ca o pata de vin rosu sau guma de mestecat. Cu toate acestea, detergentii puternici precum inalbitorul, alcoolul de uz casnic sau terebentina ajuta la dizolvarea petelor, dar sunt agresivi pentru un material fragil, cum ar fi lemnul.
Incercati sa amestecati doua linguri de lichid de spalat vase cu 50 cl de apa fierbinte pe care le puneti intr-un recipient. Apoi, frecati usor acest amestec cu o carpa imbibata in acest lichid pe zona dorita si aceasta, in directia taierii lemnului. Asta este ! Tot ce trebuie sa faceti este sa clatiti si sa uscati cu o alta carpa curata. Lichidul de spalat vase este excelent pentru a slabi cele mai dure pete de ulei si pete grase si pentru a indeparta murdaria.
Bicarbonatul de sodiu il curata si pe acesta din urma. Pentru a profita de el, va trebui sa presarati aceasta pulbere magica pe o carpa umeda si sa stergeti dulapurile cu ea. Clatirea si uscarea sunt necesare.
In ceea ce priveste pasionatii de otet alb, vor fi fericiti sa stie ca pot face aceasta treaba de uz casnic cu 25 de centilitri din solutia lor acida preferata! Va trebui amestecat cu 50 de centilitri de apa fierbinte, doua linguri de lichid de spalat vase. Frecati pata cu acest preparat , clatiti cu apa si uscati. Acesti pasi simpli care nu necesita eforturi speciale va vor ajuta sa va curatati intreaga bucatarie, dar si podelele.
Pentru a straluci lemnul si pentru a avea o bucatarie stralucitoare, frecati aceste suprafete curate acum cu ulei mineral. Daca colturile dvs. au acumulat murdarie si sunt dificil de accesat, o periuta de dinti veche este solutia. Va va permite sa aveti un dulap de bucatarie curat in fiecare colt.