Atunci când trădezi, pur și simplu, te oprești din a-l mai iubi pe celălalt. La acea vreme, bărbatul vieții mele pusese stop dragostei, doar că a cam omis să mă înștiințeze și pe mine.

La 26 de ani am simțit pe pielea mea ce înseamnă să fii înșelată. Cu doar un an în urmă am aflat că bărbatul în care credeam cel mai mult mă înșela cu o colegă de la munca. Să ne înțelegem, de la mine de la muncă. De ce? Nu am aflat niciodată – el nu a recunoscut, iar întrebările mele nu și-au aflat răspunsul. Și cred că după momentul în care parcă tot cerul îți cade în cap, aceasta este cea mai chinuitoare întrebare – „De ce?”. A trecut ceva timp și încă nu am găsit un răspuns. El nu a recunoscut niciodată ce făcuse, dar nici nu a insistat să mă convingă de nevinovăție, semn că toată iubirea noastră se spulberase.

Sunt dependentă de iubire. Niciodată, de când mă știu, nu am putut să separ dragostea de sex. Fiecare bărbat alături de care am fost, fiecare bărbat pe care l-am avut, l-am avut prima dată în suflet, abia apoi în pat. Și de fiecare m-am îndrăgostit, fie că a fost vorba de o noapte sau de o perioadă mai lungă de timp.

Am avut multe de suferit – amăgiri, minciuni, dezamăgiri, dar, pe lângă toate aceste inconveniente, faptul că eu am dat totul m-a făcut să trec mai departe cu mintea și inima împăcată. Pentru mine, în momentul de față, cel mai important lucru este faptul că nu regret nimic din ce am făcut, iar dacă aș lua totul de la zero, n-aș schimba nimic. Aș iubi, la fel ca până acum, cu tot sufletul. Mi-aș pune iar încrederea la bătaie în fața bărbatului care mă va face să cred că merită.

Cert este că, pentru mine, nicio dezamăgire nu va fi prea mare cât să mă facă să renunț a mai crede în dragostea adevărată. Într-o lume în care majoritatea oamenilor preferă să atingă mai multe trupuri și mai puține inimi, eu voi aștepta acel bărbat care îmi va bate în piept. Chiar dacă au fost lucruri care mi-au lipsit, dacă am făcut greșeli sau am luat decizii pripite, așa a fost să fie. Din fiecare greșală am învățat câte ceva, am evoluat ca om și am reușit să văd lumea diferit.