Când gătesc pește, întotdeauna mă gandesc cum să-l prepar cât mai gustos, fraged și aromat. Pentru această rețetă orice tip de pește va fi potrivit, atâta timp cât nu este uscat și cu foarte multe oase.

De data aceasta eu am folosit merluciu pentru că il aveam deja in congelator. Am gătit peștele așa de multe ori, pentru că așa iese suculent și bun!

Ingrediente:

– 4 bucăți merluciu (1.300 g),
– 1 linguriță rasă de sare,
– 0,5 linguriță piper măcinat,
– 1 linguriță condimente pentru pește,
– 0,5 linguriță usturoi uscat,
– 0,5 linguriță boia afumată,
– 3 linguri maioneză (de preferință de casă),

– 1 buc ceapă,
– 1 buc morcov,
– 1 buc ardei gras,
– 1-2 buc roșii (sau 8-9 roșii cherry).

Mod de preparare:

1.Scot aripioarele, solzii, pelicula neagră din interiorul peștelui și tai peștele în bucăți.

2. Sărez peștele, pun piper macinat dar și condimente pentru pește deoarece conține legume uscate, plante aromate, în general tot ce este necesar pentru pește.

3. Adaug usturoiul uscat, boia de ardei afumata și cele 3 linguri de maioneza. Amestec totul și pun intr-o tava de copt, unsa cu ulei.

4. Am tăiat ceapa în jumătate de rondele și o pun peste pește. Tai morcovii in rondele sau jumatati de rondele și ii pun și pe aceștia peste pește.

5. Ardeiul gras poate fi taiat in fasii subtiri sau chiar rondele – oricum este bine pentru aceasta mancare cu peste.

6. Avem nevoie si de roșii – puteti folosi rosii mari pe care sa le taiati in bucati sau puteti folosi rosii cherry, asa cum am facut si eu. Am asezat rosiile printre bucatelele de peste si asa va iesi foarte suculent.

7. Acopar tava cu folie, o strapung in mai multe locuri si introduc pestele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

8. După 20-25 de minute, scot folia (obligatoriu)! Peștele va fi auriu!

Rezulta un preparat din peste suculent, fraged și foarte gustos. Poate fi servit cu mamaliguta si usturoi. Pofta buna!