Azi vă propun o rețetă foarte simplă, care conține ciuperci champignon, usturoi, puțin ulei de măsline și mirodenii. Ciupercile vor fi suculente, aromate și foarte-foarte gustoase.
Ingrediente:
– 800 g de ciuperci champignon,
– 4 căței de usturoi,
– condimente, mirodenii,
– ulei de măsline,
– oțet balsamic.
Preparare:
1. Spălați foarte bine ciupercile.
2. Pregătiți sosul. Curățați usturoiul de coajă, mărunțiți-l și puneți-l într-un vas.
3. Adăugați sare, piper, condimente, mirodenii, ulei și oțet balsamic. Amestecați foarte bine ingredientele.
4. Puneți ciupercile într-o cratiță încăpătoare și adăugați sosul.
5. Amestecați ciupercile foarte bine cu lingura sau cu mâinile, îmbrăcând preventiv o pereche de mănuși. Astfel le veți amesteca bine fără să le deteriorați.
6. Lăsați ciupercile să se marineze timp de 15 minute.
7. Apoi așezați-le în tavă și le dați la cuptorul preîncălzit până la 200°C pentru 15-20 de minute. Amestecați-le periodic.
Beneficiile ciupercilor merită descoperite și valorificate în dieta noastră printr-un consum periodic. Sunt bogate în proteine, în cupru și fosfor, compuși importanți pentru sănătatea oaselor și producția de energie.
Conțin de asemenea vitamine din complexul B, îndeosebi B2 și B5, utilizate pentru producția de energie și hormoni, și pentru funcția ficatului.
Ciupercile cresc energia, înlătură oboseala, combat efectele stresului, ajută la curățarea ficatului, îmbunătățesc funcționarea celulelor creierului, memoria și concentrarea, scad colesterolul și nivelul zahărului din sânge.
Spor la gătit și poftă bună alături de cei dragi!