Cine zice că nu se poate mânca bine și în post?
Iată o rețetă de ciorbă de perișoare de post, foarte gustoasă si aromată.
Ingrediente pentru supă:
2 morcovi mari, un pastarnac, o radacina de patrunjel – o jumatate de radacina de telina, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa medie, zeama de lamaie sau bors dupa preferinta, frunze de leustean si de patrunjel.
Ingrediente pentru perișoare:
2 cepe mari, 100 gr orez, 100 gr granule de soia fiarta, 3 lingurite de seminte de in macinate, 4 linguri fulgi de ovaz, 2-4 linguri faina, condimente dupa gust.
Mod de preparare:
1. Caleste pastarnacul, telina si morcovii taiate in cubulete, in putin ulei de floarea-soarelui.
2. Intr-o oala de 3-5 litrii pune ceapa intreaga si ardeiul, sare si adauga legumele calite.
3. Lasa sa fiarba, iar dupa 30 de minute adauga zeama de lamaie sau bors pentru a-i da un gust acrisor.
Perisoarele se prepara astfel:
4. Caleste ceapa tocata marunt, adauga orezul spalat si lasa totul la foc mic.
5. Adauga restul ingredientelor: granulele de soia si faina, impreuna cu condimentele.
6. Formeaza din acest amestec perisoarele si fierbele in apa cu sare, iar apoi pune-le in supa de legume pregatita anterior.
7. La final adauga frunzele de leustean si de patrunjel.
Vei avea parte de o ciorba de perisoara foarte gustoasa si astfel nu vei simti niciun efort alimentar in perioada postului.
Spor la gătit și poftă bună!