In timp, obiectele metalice tind sa rugineasca. Intretinerea inadecvata, umiditatea … mai multi factori contribuie la aparitia ruginii pe obiectele metalice. Eliminarea acestora nu este intotdeauna o sarcina usoara, deoarece unele lucruri raman fragile in timpul curatarii si nu toate produsele conventionale sunt adecvate. Un truc folosit de bunicile noastre este deosebit de eficient impotriva ruginii si permite obiectelor dvs. sa-si recapete culoarea originala si sa straluceasca.

Fie ca este vorba de otel sau fier, metalul se poate deteriora si se poate uza in timp. Multi oameni incearca sa-si protejeze obiectele pe rugina. Cu toate acestea, daca nu este un produs specific, exista sfaturi naturale pentru a depasi acest inconvenient. Suporturile, mobilierul de gradina sau alte obiecte vor gasi astfel o buna curatare.

Includeti folie de aluminiu pentru a indeparta rugina

Nu este nevoie sa aruncati obiectele ruginite. Este intotdeauna posibil sa le recuperati fara a recurge la substante chimice, care, in plus, sunt scumpe. Acest strat maro si roscat care se formeaza la suprafata este o reactie de reducere a oxidarii. Acest lucru are ca rezultat fragilizarea obiectelor expuse aerului si apei. Depasirea acestui inconvenient este posibila datorita alternativelor naturale, ecologice si economice pentru a dezlipi si a desface toate urmele de rugina chiar si de pe caroserie.

Daca doriti sa indepartati urmele de rugina si sa oferiti a doua sansa obiectului deteriorat, utilizati acest truc usor, care este foarte eficient si nu necesita mult efort. Pentru a face acest lucru, veti avea nevoie de:

1 folie de aluminiu

1 litru de otet alb

3 linguri bicarbonat de sodiu

Sucul a trei lamai

Taiati folia de aluminiu in mai multe bucati si inmuiati-le in zeama de lamaie. Puneti manusi si apoi frecati suprafata obiectului ruginit cu aceasta folie de aluminiu pana cand pata de rugina este indepartata sau incepe sa dispara.

Apoi mergi la pasul cu otet alb . Turnati-l pe acesta din urma intr-un lighean si scufundati obiectul ruginit in el, astfel incat sa fie acoperit cu otet. Lasati sa actioneze cateva ore sau chiar peste noapte si a doua zi stergeti-l cu o carpa inmuiata in bicarbonat de sodiu. Frecati cu o carpa curata din microfibra la final pentru a finaliza curatarea.

Deci, inainte de a va gandi sa aruncati obiectele ruginite, ganditi-va la acest sfat care va va permite sa va recuperati obiectele uzate rapid si fara efort.

Alte sfaturi pentru indepartare a ruginei

Solutiile naturale care sunt disponibile pentru toata lumea, in special in bucatarie, pot fi folosite pentru a readuce obiectele din metal la stralucirea lor originala.

Lamaie si sare
Aceasta metoda este eficienta atunci cand rugina apare la suprafata si nu afecteaza obiectul din interior. Atunci cand beneficiile abrazive ale sarii sunt combinate cu acidul citric al lamaii, acestea sunt un exfoliant eficient pentru indepartarea ruginii.

Pentru a face acest lucru, incepeti prin turnarea sarii pe zona afectata. Apoi se toarna peste sucul de lamaie. Lasati sa stea doua sau trei ore, apoi folositi coaja de lamaie sau o periuta de dinti pentru a indeparta rugina. Clatiti cu apa curata, apoi uscati obiectul cu o carpa din microfibra.

Cartofi
Metoda mai putin frecventa, dar care este deosebit de eficienta pentru diverse curatari la domiciliu si chiar impotriva petelor de rugina. Daca aveti ustensile de bucatarie afectate de acesta, cartoful, deoarece contine acid oxalic, este un produs de curatare ecologic si un agent de indepartare a ruginii natural si puternic.

Pentru a face acest lucru, taiati un cartof in doua si acoperiti suprafata neteda cu sare si bicarbonat de sodiu. Folositi aceasta parte pentru a freca suprafata ruginita, clatiti si apoi stergeti cu o carpa moale. Ustensilele tale vor fi ca noi.

Ingrijirea articolelor sau echipamentelor dvs. este acum usoara. Pentru a avea grija de ele si pentru a preveni deteriorarea lor, nu uitati sa va ungeti uneltele de gradina, de exemplu, inainte de a le pune deoparte, spalati manual tacamurile si cutitele de bucatarie.