Vă prezint o rețetă rapidă și gustoasă de chifteluțe perfecte de post – Chifteluțele de Vinete.
Ingrediente:
– 450 de grame de vinete coapte si scurse foarte bine de zeama,
– 1 ceapă,
– 2 linguri de fulgi de ovăz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea),
– pătrunjel verde,
– 1 linguriţă boia de ardei iute (opțional, dar indicat),
– 1 linguriţă usturoi praf/deshidratat,
– 1 linguriță piper negru,
– 1 linguriţă sare (după gust),
– 3-4 linguri făină de grâu,
– 1-2 căni de ulei de floarea soarelui pentru prăjit (se pot face și la cuptor),
Celiacii (care au intoleranta la proteina din cereale, gluten) pot elimina fulgii de ovăz și făina, înlocuindu-i cu făină de soia/năut.
Cum se prepară?
1. Coace vinetele pe plita sau la cuptor, pentru 30 de minute la 180 grade, sau pana cand sunt coapte si moi.
2. Cojeste-le si lasa-le 20 de minute la scurs, presarate cu sare.
3. Separat, toaca patrunjelul marunt. Cand vinetele s-au scurs, toaca-le si combina-le cu patrunjelul.
4. Adauga apoi ceapa tăiată mărunt, pesmetul si mirodeniile. Potriveste compozitia de sare si piper.
5. Daca amestecul este prea uscat, mai adauga putin din apa scursa din vinete. Daca este prea umed, completeaza cu inca putin pesmet.
6. Formeaza chiftelutele de vinete si pregateste-le pe un tocator. Trece-le pe fiecare prin faina inainte de a le praji in baie de ulei, cate 1-2 minute pe fiecare parte.
7. Scoate-le pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces.
Să le savurați cu plăcere! Poftă bună!