Am făcut aseară chec cu lămâie și iaurt. Am găsit o rețetă nouă, intens aromată cu lămâie și pentru că se făcea foarte ușor și promitea să fie bună, am încercat-o.

Pot să garantez că este un dulce perfect, se face repede, ai mereu în casă ingredientele necesare, este deosebit de parfumat, iar dimineața, la cafea, o felie de chec cu lămâie și iaurt este un răsfăț.

Ingredientele sunt pentru o tavă clasică de chec, dar acestea se pot multiplica foarte ușor, paharul de iaurt de 125 de grame fiind unitatea de măsură pentru rețetă și cu el se măsoară și restul ingredientelor.

Ingrediente:

– 4 ouă,
– 125 g unt,
– 2 pahare rase de zahăr,
– 3 pahare cu vârf de făină,

– 1 linguriță praf de copt,
– 1 linguriță zeamă de lămâie,
– 1 pahar de iaurt de 125 de grame,
– coaja rasă de la o lămâie,
– 1 praf de sare.

Mod de preparare:

1. Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri.

2. Într-un bol se pune untul cu zahărul și se mixează până ce devine o cremă spumoasă, apoi în compoziție se adaugă gălbenuşurile pe rând şi se omogenizează bine toate ingredientele.

3. Treptat se adaugă făina și praful de copt stins cu zeamă de lâmâie, iaurtul, coaja rasă de lămâie şi sarea.

4. Albuşurile se mixează până devin o spumă tare şi se adaugă peste compoziție, amestecând cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus pană se încorporează.

5. Se toarnă compoziția într-o tavă pentru chec unsă cu unt şi tapetată cu făină.

6. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180˚C, pentru circa 30-35 de minute, pană se rumenește frumos la suprafață.

7. Când este gata, se lasă la răcit și se poate servi simplu, pudrat cu zahăr, dar poate fi și glazurat cu sirop de fructe sau ciocolată.

Vă doresc poftă bună și spor la gătit!