Factorii majori care conduc la îmbătrânirea prematură a tenului si la aparitia ridurilor sunt țigările, lipsa odihnei, hidratarea insuficientă, alcoolul în exces, expunerea la un mediu poluant. Modul în care arătăm si ne simtim este dictat în proportie de 80% de stilul de viată. Iată câteva moduri prin care putem preveni îmbătrânirea prematură si aparitia prematură a ridurilor. Nu veti avea niciodată riduri multe, dacă stiti să vă îngrijiti fața. Tot secretul stă în respec­tarea câtorva reguli:

Beti zilnic 1-2 litri de apă plată sau de ceaiuri de plante. Con­sumul in­su­fici­ent de lichide usuca pielea si ii gra­beste im­ba­tranirea.

Somnul – Somnul suficient este un factor im­portant pentru o piele sanatoasa si tanara. Somnul dinainte de miezul noptii este cel mai odihnitor si mai sanatos! Obligatoriu, 8 ore!
Hormonii fericirii

Starea de bucurie si de fericire sti­muleaza producerea endorfinelor care va intineresc si va fac mai atra­gatoare. Creati-va cat mai multe mo­mente fericite, bucurati-va de toa­­te detaliile frumoase ale vietii.

Alimentele bogate in vitamine – merele, iaurtul slab, arahidele nesarate etc. contin pectina, acid silicic si biotina, care intaresc tesutul conjunctiv si regularizeaza umiditatea pielii.
Temperaturile moderate

Nu mai incalziti camera in care dormiti, lasati fereastra deschisa pe timpul noptii sau aerisiti bine inca­perea inainte de culcare. Evitati ca­merele supraincalzite (20 de grade sunt suficiente).

Baile prea fier­binti si dusul pre­lungit distrug pelicula protectoare a pielii, astfel ca pielea are ten­dinta de uscare prematura.
Detoxifierea regulata

Reziduurile si toxinele acumulate in intestin sunt adeseori cauza indispozitiilor, a constipatiei, a pielii cu impuritati. Curele cu apa plata sau cu ceaiuri de plante tinute in zilele cu luna noua pot ajuta la fixarea si apoi la eliminarea toxinelor din organism.