Datorita proprietatilor de calmare a gazelor intestinale, infuziile pe care vi le vom prezenta in acest articol va vor ajuta sa scapati de disconfortul pe care il resimtiti la nivelul stomacului.

Pentru a avea rezultate eficiente, este recomandat sa le consumati imediat dupa masa.

1. Infuzia cu musetel

Musetelul este o planta cu puternice proprietati antiinflamatorii ce ajuta la reducerea gazelor intestinale din tractul digestiv. Infuzia cu musetel imbunatateste digestia si calmeaza durerile de stomac.

Ingrediente: 2 lingurite de musetel proaspat (20 grame), 1 cana cu apa (250 de ml), miere (optional).

Preparare: Adaugati florile de musetel in apa fiarta si apoi acoperiti. Strecurati lichidul printr-o strecuratoare si este gata de baut. Consumati 2 cani pe zi.

2. Infuzia cu menta

Menta este o planta cu proprietati antiinflamatoare care reduce senzatia de plin in stomac, ameteala, crampele si gazele acumulate in intestine.

Ingrediente: 2 lingurite de menta proaspata (20 grame), 1 cana de apa (250 ml).

Preparare: Adaugati menta in apa fiarta, mentineti cateva minute in plus pe foc. Strecurati lichidul cu ajutorul unei strecuratori si este gata de consum. De preferat se bea dupa o masa mai grea.

3. Infuzia cu ghimbir

Ghimbirul este un condiment care se recomanda in cazul problemelor digestive de sute de ani. Gingerolul, un component puternic al ghimbirului, are efecte antiinflamatorii si calmeaza gazele intestinale, eliminand si mirosul neplacut al acestora.

Ingrediente: 1 radacina de ghimbir, sucul de la 1/2 de lamaie, 1 lingurita de miere, 1 cana cu apa (250 ml).

Preparare: Fierbeti apa si adaugati radacina de ghimbir. Lasati radacina sa fiarba la foc mic timp de 3 minute. Dupa cele 3 minute, scoateti radacina si adaugati sucul de lamaie. Asteptati sa se raceasca putin, dupa care puteti bea. Se recomanda o doza de 3 cani pe zi.

4. Infuzia cu anason

Infuzia cu anason este una dintre cele mai populare bauturi ce calmeaza gazele intestinale. Aceasta reduce inflamatiile stomacale si ajuta corpul sa aiba o digestie mai buna si mai eficienta.

Ingrediente: 4 flori de anason, 1 cana cu apa (250 ml)

Preparare: Fierbeti apa, adaugati apoi anasonul si lasati la infuzat timp de 10 minute. Beti din aceasta infuzie dupa fiecare masa, de 3 ori pe zi. Nu se recomanda femeilor gravide.

5. Infuzia cu fenicul

Proprietatile digestive ale feniculului sunt utilizate pentru tratarea mai multor afectiuni gastrointestinale cum ar fi flatulenta, inflamatiile sau crampele.

Ingrediente: 1,5 lingurita de fenicul, 0,5 lingurita de cardamom, 1 cana cu apa (250 ml).

Preparare: Adaugati feniculul si cardamomul in cana cu apa fierbinte. Acoperiti cana si lasati la infuzat 10 minute. Beti din aceasta infuzie in special dupa mesele copioase.