Turtele cu malai si branza pot fi servite in loc de paine, de obicei cu un ceai dulce sau o cafea. Este important sa le consumati fierbinti, cand branza din interior este topita si exteriorul este crocant.

Pentru a pregati aceasta reteta, aveti nevoie de:

– 300 gr faina de porumb,
– 50-100 gr faina alba,
– 1,5 lingurite de praf de copt,

– 1 ou,
– 200 ml apa carbogazoasa,
– 200 gr branza tare sau semi-tare,
– 1 catel de usturoi,
– unt pentru prajit.

Mod de preparare:

1. Bateti oul si adaugati apa carbogazoasa.

2. Puneti treptat faina de porumb amestecata cu faina alba si cu praful de copt, si framantati pana obtineti un aluat vascos gros.

3. Dati branza pe o razatoare grosiera si adaugati-o in aluat.

4. Se ia un catel de usturoi, se toaca, se pune si el in aluat, si apoi se amesteca bine.

5. Formati turtite din aluatul obtinut si prajiti-le in unt topit pe ambele parti, la foc mic, sub un capac, pana devin aurii si crocante.

Savurati-le gustul delicios! Pofta buna!