Credeai că poți mânca amandine doar de la cofetărie? Iată cum să le prepari la tine acasă! Aceasta este cea mai simplă rețetă de amandine pe care o poți încerca. Sunt doar câțiva pași simpli pe care trebuie să îi urmezi, iar rezultatele sunt garantate.

Ingrediente
Pentru blat:
6 ouă, 200 gr zahar, 30 ml apă, 30 ml ulei, 20 gr cacao, 8 linguri făină.

Pentru cremă:
3 galbenusuri, 150 gr zahar pudra, 250 gr unt, 3 linguri cacao, 1 fiola esenta rom.

Pentru sirop:
400 ml apa, 150 gr zahar, 2 plicuri cappuccino rom, 1 fiola esenta rom.

Pentru glazură:
ciocolata topita cu un pic de unt, frisca.

Mod de preparare
Blatul:
– Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc.
– Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
– Treptat, se adauga faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza.
– In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute.

Crema:
– Untul topit se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva.
– Se adauga galbenusurile, cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul.

Siropul:
– Se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute.
– Se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Glazura:
– Se topeste pe foc o ciocolata si o amestecam cu o lingura de unt.

Se taie în două blatul şi se însiropează. Peste prima jumătate de blat se adaugă crema, după care se pune şi a doua jumătate de blat însiropată. Se taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care se glazurează fiecare amandina în parte. Se poate decora cu crema sau cu frisca.
Savurați cu plăcere!