Hiperpigmentarea este o tulburare a culorii pielii caracterizată prin zone întunecate pe piele și este cauzată de o creștere a cantității de melanină, un pigment întunecat al pielii.

Expunerea la lumina soarelui, sarcina, anumite boli, vârsta sau traumatismele pot duce la tulburări de melanină și pot crea pete maronii inestetice caracteristice acestei tulburări benigne.

Remediu natural pentru hiperpigmentare, pete, pistrui – rețetă:

– Luați 1 linguriță de pudră de curcuma (curcuma).
– Adăugați 1 linguriță de suc de lămâie.
– Se amestecă bine și se aplică pe zonele afectate.
– Se lasă 15 minute să se usuce și apoi se clătește cu apă rece.

Nu vă expuneți pielea la soare imediat după aceea! Se recomandă aplicarea înainte de duș. Repetați o dată sau de două ori pe zi până la îmbunătățirea vizibilă.

Lămâia albește și stimulează peelingul pielii, iar curcuma, pe lângă faptul că luminează pielea, are un efect antiinflamator și face pielea radiantă.

Există numeroase tratamente eficiente pentru estomparea sau chiar eliminarea petelor solare:

1. Aloe vera

Aloe vera conține compuși activi, inclusiv aloină și aloeină, care sunt eficienți în ușurarea eficientă a hiperpigmentării, inclusiv a petelor solare.

2. Oțet de cidru de mere

Acidul acetic din oțetul de cidru de mere poate ajuta la ușurarea petelor solare atunci când este aplicat în mod regulat.

3. Ceaiul negru

Aplicarea apei de ceai negru pe pete, de 2 ori pe zi, timp de 4 săptămâni are un efect de iluminare a pielii.

4. Ceaiul verde

Extractul de ceai verde are un efect depigmentant.

5. Extractul de lemn dulce

Extractul de lemn dulce este un ingredient obișnuit în multe creme disponibile în comerț pentru petele solare, deoarece s-a demonstrat că diminuează decolorarea pielii cauzată de razele soarelui.

6. Laptele

Laptele, laptele acru și laptele de unt conțin acid lactic care poate ajuta la ușurarea pigmentării pielii, inclusiv a petelor solare. Acesta este eficient chiar și în cazul melasmei.

7. Vitamina C

Proprietățile antioxidante ale vitaminei C oferă numeroase beneficii, inclusiv un efect protector împotriva razelor UVA și UVB. Aplicarea topică a vitaminei C este, de asemenea, o modalitate eficientă de a lumina diferite pete întunecate cauzate de soare.

8. Vitamina E

Vitamina E din dietă și uleiul topic de vitamina E ajută la protejarea pielii de daunele provocate de soare și la luminarea petelor solare.