Află cum să faci cea mai bună musaca! Straturile de cartofi, carnea tocată aromată, smântâna și brânza de deasupra, fac din acest preparat o mâncare delicioasă.
Ingrediente:
– 8-9 cartofi medii fierți cu coajă,
– 700 gr carne de vită sau de porc (sau amestec),
– 2 linguri de ulei,
– 1 ceapă medie tocată mărunt,
– 1 linguriță de sare,
– 1 linguriță de piper macinat,
– 1 linguriță de boia,
– 400 gr de roșii tăiate cubulețe sau de pastă de roșii,
– un pumn de pătrunjel tocat,
– 2 ouă,
– 240 gr de smântână,
– 100 gr de brânză mărunțită (cașcaval),
Mod de preparare:
1. Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Spălați foarte bine coaja cartofilor. Într-o oală mare, puneți cartofii și apă cât să-i acopere. Fierbeți-i până când o furculiță trece prin ei. Apoi luați oala de pe aragaz, scurgeți apa și lăsați-i deoparte să se răcească.
3. În timp ce cartofii se răcesc, se călește carnea tocată într-o tigaie cu 2 linguri de ulei vegetal. Adăugați apoi ceapa tocată, sare, piper și boia de ardei, amestecați bine și continuați să rumeniți carnea și ceapa împreună.
4. Când carnea este gata, se adaugă roșiile zdrobite/tăiate cubulețe sau conserva cu sos de roșii. Se amestecă bine și se fierbe totul la foc mediu câteva minute până scade lichidul și se formează sosul. Adăugăm pătrunjelul tocat și amestecăm bine.
5. Separat, batem ouăle și le amestecăm cu smântâna si cașcavalul ras (brânza rasă). Iar pentru un plus de gust, presărăm puțină sare și piper.
6. Îndepărtați coaja cartofilor și aruncați-o. Tăiați-i apoi felii.
7. Într-un vas yena așezăm un prim strat din feliile de cartofi. Apoi, adăugați unul de carne, încă unul de cartofi și tot așa până epuizați toate ingredientele. Ultimul strat ar trebui să fie cartofi.
8. Cel din urmă pas este să turnați amestecul de ouă cu smântână si cașcaval peste ultimul strat de cartofi.
9. Coaceți în cuptor pentru aproximativ o oră sau până când devine aurie deasupra. Miroase fantastic în bucătărie!
Tăiați în bucăți pătrate și serviți-o caldă acoperită cu smântână. Savurați cu plăcere! Poftă bună!