Pune câteva boabe de orez pe fundul solniței și al recipientului în care păstrezi piperul, pentru a absorbi umiditatea.

Coaja de citrice poate preveni formarea bulgărașilor de zahăr, așa că folosește-o cu încredere în recipientul în care îl păstrezi.

Pentru a te asigura că ouăle sunt proaspete, pune-le într-un pahar cu apă, întregi, înainte de preparare. Dacă se scufundă, sunt proaspete; dacă plutesc, nu.

Pentru a alege fructele de avocado coapte și nealterate, desprinde ușor rămășița crenguței din vârful acestora și asigură-te că au culoarea și textura potrivite.

Pentru a înmuia untul și a-l face tartinabil, acoperă-l cu un pahar fierbinte preț de câteva secunde sau încălzește la flacără cuțitul cu care-l vei întinde pe pâine.

Nu folosi niciodată recipiente sau ustensile metalice pentru prepararea sosurilor de usturoi, deoarece acestea le pot face să oxideze și le conferă un gust neplăcut.

Atunci când prepari salata de vinete, este important să le lași să se scurgă bine după coacere și descojire, cel puțin 30 de minute, pentru ca preparatul final să nu aibă un gust amărui.

Dacă vrei ca anumite preparate care conțin maioneză să fie mai ușoare și mai sănătoase, folosește doar jumătate din cantitatea obișnuită de maioneză și completează cu iaurt.

Presară puțină făină în tigaie înainte de a prăji ouăle sau alte alimente care se lipesc și nu vei mai avea această problemă.

Dacă prăjești ficăței, cartofi sau alte alimente similare, presară un vârf de cuțit de sare în recipientul cu ulei. Acesta nu va mai sări, bucătăria ta va rămâne mai curată și tu vei fi în deplină siguranță.