Sunt micuțe, au un gust intens și oferă o aromă delicioasă și proaspătă salatelor. Dacă și ție îți plac ridichile, ești un om norocos. De ce? Corpul tău îți va mulțumi dacă valorifici minunatele beneficii ale ridichilor pentru sănătate.
Aceste legume sunt foarte bogate în vitamina C care îmbunătățește imunitatea și „sănătatea” leucocitelor. Pe lângă faptul că întăresc sistemul imunitar, ridichile reglează metabolismul, contribuind la sinteza colagenului și oferind corpului o proteină esențială pentru prevenirea arteriosclerozei.
Ridichile sunt bogate în potasiu, un mineral esențial pentru reglarea tensiunii arteriale. În plus, îmbunătățesc circulația sanguină, distribuind sângele în mod corect în tot corpul.
Sunt o sursă importantă de antocianină, un flavonoid care le oferă culoarea specifică și care contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular. Antocianina previne întărirea și inflamarea venelor și a arterelor.
Ridichile sunt ideale pentru a menține ficatul sănătos. Acestea sunt detoxifiante și curăță sângele de toxine și reziduuri dăunătoare. Sunt recomandate persoanelor care au icter, întrucât reglează și reduc nivelul de bilirubină. Protejează și eritrocitele, contribuind la oxigenarea sângelui.
Iată rețeta remediului propus de noi
Ingrediente:
– 4 ridichi,
– 1 buc de 2 cm de ghimbir,
– 2 linguri de miere (diabeticii pot omite adăugarea),
– sucul a 2 lămâi,
– 1/2 cană de apă.
Preparare și administrare:
Pasează toate ingredientele la blender până la obținerea unei paste omogene. Mută apoi piureul într-un borcan din sticlă și înșurubează-i capacul. Se păstrează la frigider.
Ia câte o lingură din acest preparat de 3 – 4 ori pe zi, timp de 3 săptămâni și bea câte 2 litri de apă în fiecare zi ca să te bucuri din plin de proprietățile sale benefice.
Remediul are un efect ușor laxativ, așa că poate fi folosit și pentru prevenirea constipației și reglarea tranzitului intestinal, ceea ce poate duce la pierderea în greutate și accelerează metabolismul (transformând grăsimea în energie). Aceste legume au un conținut scăzut de carbohidrați.
Abundența de fibre din componența acestui preparat facilitează absorbția normală a colesterolului și a grăsimilor saturate din alimentele grase.
În combinație cu o cantitate sănătoasă de iod, preparatul devine un excelent remediu pentru echilibrarea funcției tiroidiene.
Ridichile sunt diuretice și măresc producția de urină în mod natural. În plus, acestea sunt antibacteriene, fiind eficiente în combaterea infecțiilor și în protejarea rinichilor. Favorizează dizolvarea și eliminarea pietrelor renale și biliare.
Pentru a te bucura de toate beneficiile ridichilor, le poți prepara și consuma și sub formă de suc.
Ai nevoie de 2 ridichi, 2 morcovi si 1 pahar de apă (200 ml). Spală bine ridichile și morcovii. După ce le-ai curățat, procesează-le în blender, apoi amestecă sucul obținut cu apa.
Curele periodice cu ridichi îmbunătățesc starea generală de sănătate și revigorează trupul și mintea!