Prăjitura “Zăpăcita”, o rețetă delicioasă, fără coacere, pentru orice buzunar!
Pentru a prepara acest desert delicios de bun, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru cremă:
– 1 pachet de unt,
– 400 ml smantana grasa,
– 200 ml frisca lichida,
– 3 linguri de zahar pudra,
– 1 ciocolata amaruie,
– 5 linguri de lapte.
Pentru sirop:
– 500 ml cafea tare si dulce,
– 100 ml rom,
– 1 pachet mare de pișcoturi de șampanie.
Mod de preparare:
1. Se topeste ciocolata in lapte si in 50 g de unt, pe foc mic sau la bain marie. Se lasa sa se racoreasca bine.
2. Între timp, restul de unt – la temperatura camerei – se mixeaza spuma cu zaharul pudra.
3. Se adauga frisca lichida si se mai mixeaza pana cand devine totul o crema spumoasa, apoi se pune smantana si se continua mixatul inca un minut, pana cand se simte crema ca se intareste in mod vizibil.
4. Se opreste mixerul si se adauga ciocolata topita, incorporand-o ori cu mixerul la viteza mica, ori cu lingura, amestecand usor.
5. Se aseaza un strat de piscoturi, se inmoaie bine cu jumatate din cantitatea de sirop, se pune jumatate din crema, al doilea strat de piscoturi (pentru un aspect deosebit le puteti aseza oblic), se toarna si restul de sirop, apoi se niveleaza restul de crema cu dosul lingurii.
Pe deasupra se orneaza cu ce are fiecare la indemana: pudra de ness, de cacao, ciocolata rasa, etc. Se tine o ora sau doua la frigider si apoi se poate servi.
Să o savurați cu plăcere,
Poftă bună!