(+) Berbecul este compatibil mai ales cu zodiile de Foc, ca si el (Sagetatorul si Leul) si cu zodiile de Aer (Varsatorul si Gemenii, dar mai putin cu Balanta, zodia diametral opusa Berbecului pe cercul zodiacal, ceea ce face ca relatiile Berbecului cu cei nascuti in zodia Balantei sa fie foarte contradictorii, caracterizate mai mult de complementaritate decat de compatibilitate).

(-) Berbecii se potrivesc cel mai putin cu Racii si Capricornii, din cauza ca aceste zodii formeaza un aspect de cuadratura cu zodia Bebecului pe cercul zodiacal.

Berbec si Berbec

Între doi Berbeci, firi iuti, în orice clipa este posibil sa izbucneasca o ciocnire. Nu poate exista decât un singur învingator, dar niciunul dintre ei nu va accepta înfrângerea.

Relatia poate fi plina de pasiune, cu satisfactii în plan sexual, dar pentru a rezista pe termen lung este nevoie de rabdare si diplomatie din partea unuia dintre cei doi Berbeci.

Berbec si Taur

Berbecul este cam prea independent pentru un Taur. Pentru ca relatia sa dureze dincolo de atractia initiala, Berbecul va trebui sa faca compromisuri.

Chiar daca la început Berbecului i se pare ca moare de plictiseala alaturi de un Taur, cu timpul îsi da seama ca Taurul îl ajuta sa îsi gaseasca linistea si tihna.

Berbec si Gemeni

O uniune excelenta! Se anunta o viata palpitanta, intensa din punct de vedere sexual si cu sanse de a fi durabila.

Berbecul si Gemenii sunt amândoi atât de spontani si plini de viata, încât nu au timp sa se plictiseasca împreuna.

Berbec si Rac

Pentru un Berbec, mereu dinamic si energic, Racul este mult prea sensibil si molatec. Berbecul suporta cu greu cicaleala si pesimismul Racului.

La rândul lui, Racul are mereu impresia ca este neglijat, neîntele si… neiubit.

Un cuplu cu adevarat nepotrivit, sub toate aspectele.

Berbec si Leu

Combinatia dintre un Berbec si un Leu este una dintre cele mai bune din zodiac. Aveti aceleasi preferinte, acelasi stil.

Amândoi sunteti permanent în actiune, cautând momente palpitante, dragoste si distractie.

Va potriviti de minune.

Berbec si Fecioara

Impulsivitatea Berbecului este greu de suportat pentru o Fecioara.

Pe de alta parte, pragmatismul si simtul critic al Fecioarei îl împiedica pe Berbec sa se simta în largul lui în aceasta relatie.

Nu merita sa va pierdeti timpul.

Berbec si Balanta

Desi se spune ca extremele se atrag, Balanta este un pic cam prea comoda pentru a tine pasul cu energicul Berbec.

Dar nici Berbecul nu este tocmai persoana rafinata alaturi de care o Balanta sa fie fericita.

Cu multe compromisuri din partea ambilor, relatia ar putea functiona.

Berbec si Scorpion

Si Berbecul si Scorpionul sunt guvernati de planeta Marte, care da ritm si savoare acestei relatii.

Un singur lucru ar putea tensiona relatia: posesivitatea Scorpionului intra deseori în conflict cu dorinta de independenta a Berbecului.

Relatia poate rezista doar daca amândoi sunt maturi (în gândire, cel putin).

Berbec si Săgetător

Uniunea dintre Berbec si Sagetator poate fi placuta si durabila. Amândoi vreti sa va simtiti bine si nu luati în seama fleacurile care pe altii îi scot din minti.

Sunteti o pereche care va avea parte de o viata palpitanta si aventuroasa.

Berbec si Capricorn

Într-un cuplu format dintr-un Berbec si un Capricorn, principala problema sunt banii.

Nici nu apuca bine bietul Capricorn sa îi câstige, ca Berbecul i-a si cheltuit! Iar asta o sa-l cam scoata din papuci pe Capricorn.

Berbec si Vărsător

Relatia dintre un Berbec si un Varsator nu este tocmai rea. Amândoi sunteti curiosi si cercetatori, gata sa redescoperiti lumea în fiecare zi.

Problema este ca, la un moment dat, Berbecul ajunge sa se întrebe: oare ce-o sa-i mai dea prin cap Varsatorului astazi?

Berbec si Pesti

Din punct de vedere sexual, Berbecul si Pestele ar putea forma un cuplu reusit. Dar aveti temperamente atât de diferite, încât pâna la urma relatia se împotmoleste.

Chiar cu multa rabdare din partea Berbecului (iar rabdarea nu este punctul lui forte!), toanele Pestilor ajung pâna la urma sa îl nauceasca.