Astăzi vă prezentăm o prăjitură de casă rapidă și delicioasă, care pur și simplu se topește în gură. Nu necesită coacere, decât puneți crema în tavă și așteptați să se răcească.

Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară!

Ingrediente pentru blat:

– 500 ml lapte,
– 100 g griș,
– 100 g zahăr.

Ingrediente pentru crema de vanilie:

– 75 g unt,
– 500 ml lapte,
– 1 plic budincă de vanilie,
– 3 linguri zahăr.

Ingrediente pentru glazură:

– 75 ml frișcă lichidă,
– 150 g ciocolată.

Mod de preparare

Blatul

– Într-un vas, amestecăm zahărul și grișul. Încorporăm și laptele și fierbem pe foc mic până compoziția se îngroașă.

– O turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o lăsăm să se răceasca.

Crema de vanilie

– Amestecăm zahărul cu praful de budincă. Încorporăm laptele și fierbem până budinca se îngroașă. O lăsăm să se răcească.

– Mixăm untul spumă, adăugăm treptat budinca răcită și omogenizăm bine.

– Transferăm crema în tavă și uniformizăm.

Glazura

– Topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi, împreună cu frișca lichidă.

– Amestecăm continuu până la omogenizare, după care turnăm glazura peste crema de vanilie.

– Uniformizăm și lăsăm prăjitura să se răcească bine.

Prăjitura este gata, o putem porționa și servi.

Savurați-i aroma și gustul! Poftă bună alături de cei dragi!