Prăjitura Kinder „Felie de Lapte” este o alegere nemaipomenită atunci când vreți să preparați ceva dulce și ușor.

Este delicioasă, arată exact ca prăjitura din comerț, doar că la o scară mai mare și vă asigurăm că îi veți cuceri pe cei mici cu ea.

Ingrediente pentru Blat:
– 125 g făină,
– 5 ouă,
– 25 g cacao,
– 100 g zahăr,
– 50 ml apă,
– sare.

Ingrediente pentru Cremă:
– 350 ml frișcă,
– 100 ml lapte,
– 120 g ciocolată albă,
– 10 g gelatină,
– 75 g zahăr,
– esență de vanilie.

MOD DE PREPARARE
> Pentru blat:
1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

2. Puneți ouăle într-un bol, fără a le separa. Adăugați un praf de sare și zahărul peste ele și amestecați cu mixerul, până când obțineți o cremă deschisă la culoare și zahărul s-a dizolvat. Adăugați apa și amestecați.

3. Cerneți făina și cacaua peste crema făcută anterior. Încorporați cu o spatulă, după care turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați la cuptor pentru 12-15 minute. Blatul nu trebuie copt prea mult, pentru că se va usca.

4. Lăsați blatul să se răcească după ce l-ați scos din tavă, tăiați-l pe jumătate și veți obține două foi.

> Pentru cremă:
5. Bateți frișca lichidă cu zahărul, până când obțineți o spumă. Dați frișca la frigider.

6. Puneți gelatina la înmuiat în apă rece. Puneți laptele într-o oală pe foc. Când începe să fiarbă, opriți focul și puneți gelatina și ciocolata albă ruptă în bucăți.

7. Amestecați bine până când ciocolata este topită și toate ingredientele s-au omogenizat.

8. Când amestecul s-a răcit, încorporați frișca, treptat, în cremă.

9. Puneți crema peste una dintre foi și întindeți bine. Adăugați și a doua foaie și presați ușor.

10. Acoperiți prăjitura cu o cârpă curată sau cu hârtie de bucătărie și lăsați peste noapte la rece. Crema se va închega, iar blatul se va înmuia.

Savurați cu plăcere! Poftă bună!