Nu poți să nu o încerci, deoarece este atât de delicioasă și irezistibilă!
Prăjitura „Furtună în Deșert” combină ciocolata și vanilia într-un mod ușor de preparat, iar odată ce ai gustat-o, nu te mai poți opri din savurarea ei.
Ingrediente:
Blat 1:
– 6 ouă,
– 200 g zahăr,
– 4 linguri de apă clocotită,
– 150 g făină,
– 1 plic praf de copt,
– 2 linguri de cacao.
Blat 2:
– 5 albușuri,
– 200 g zahăr,
– 3 linguri de făină,
– 250 g nucă prăjită și tăiată.
Crema 1:
– 5 gălbenușuri,
– 200 g zahăr,
– 300 g unt.
Crema 2:
– 350 ml lapte,
– 1 plic praf de budincă de vanilie,
– 3 linguri de zahăr,
– 3 plicuri zahăr vanilat.
Glazura:
– 100 g ciocolată cu lapte Milka,
– 1 lingură de unt,
– 2 linguri de lapte.
Mod de preparare:
Blatul 1:
Mixează ouăle cu zahărul până când volumul se dublează. Adaugă apa clocotită și amestecul de făină, cacao și praf de copt.
Toarnă compoziția rezultată într-o tavă de dimensiunea 25×39 cm, unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.
Coace la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt, lasă-l să se răcească și apoi taie-l în două.
Blatul 2:
Mixează albușurile până obții o spumă tare. Adaugă zahărul și continuă să mixezi până se topește. Adaugă făina amestecată cu nuca prăjită și tăiată, apoi coace în aceeași tavă.
Crema 1:
Mixează gălbenușurile cu zahărul pe baie de aburi până obții o cremă. Lasă crema să se răcească.
Între timp, mixează untul (adus la temperatura camerei) până obții o spumă, apoi adaugă treptat câte o lingură din crema de gălbenușuri și amestecă în același timp.
Crema 2:
Preparăm budinca de vanilie conform instrucțiunilor de pe pachet și o lăsăm să se răcească complet. După ce s-a răcit, amestecăm budinca cu cele două creme pregătite anterior.
Glazura:
Într-un vas pe baie de aburi, topim ciocolata cu untul și laptele, amestecând până obținem o compoziție omogenă. Lăsăm puțin să se răcească și apoi turnăm glazura peste prăjitură.
Asamblare:
Împărțim blatul 1 în două și așezăm jumătate din el într-un strat uniform în tavă. Adăugăm jumătate din crema preparată anterior și nivelăm.
Așezăm blatul 2 peste cremă și adăugăm cealaltă jumătate de cremă, nivelând din nou.
Acoperim cu cealaltă jumătate de blat 1 și turnăm glazura de ciocolată.
Lasăm prăjitura la frigider pentru câteva ore, apoi o tăiem în bucăți pentru servire.