Cine nu a avut vreodată o rupere a unghiilor? Este un lucru foarte comun. In realitate unghiile sunt o parte foarte rezistenta a corpului nostru, deoarece sunt situate la extremitati, si de aceea sunt foarte obisnuite sa sufere traume de tot felul.

Uneori, însă, unghiile sunt deosebit de fragile. Când se întâmplă acest lucru, este un simptom că corpul nostru ne trimite semnale fără echivoc!

Manganul este un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului nostru deoarece este implicat în multe procese precum vindecarea rănilor, metabolizarea carbohidraților și absorbția vitaminelor, inclusiv a vitaminelor B și C, necesare promovării sănătății creierului și a cancerului. protectie, respectiv. Acest mineral are și proprietăți antioxidante importante și este esențial pentru formarea oaselor.

Deficitul de mangan poate provoca diverse probleme de sănătate, de la slăbiciune generală, la vărsături și amețeli, sau chiar afecțiuni mai grave precum paralizia, pierderea auzului sau orbirea. Unul dintre cele mai evidente simptome ale acestei deficiențe este unghiile casante și căderea anormală a părului.

Pentru a evita aceste pericole și pentru a vă bucura de unghii puternice și păr perfect, următoarele alimente ar trebui să fie incluse în dieta dumneavoastră:

Fructe de mare, crustacee și pește
Un bun adaos la o sursă sănătoasă de vitamina B, aminoacizi esențiali și Omega-3, fructele de mare, crustaceele și peștele sunt bogate în mangan.

Arahide
Alunele, nucile pecan, nucile și nucile de macadamia se numără printre cele mai importante surse de mangan, precum și asigură un nivel bun de fibre, vitamina E, cupru și magneziu.

Spanac
Arm wrestling știa ce face. O singură cană de spanac conține de șase ori cantitatea zilnică necesară de vitamine A și K.

Grâu și cereale
Ca și în cazul nucilor, există diverse tipuri de cereale care sunt deosebit de bogate în mangan, precum orezul brun, ovăzul, bulgurul, quinoa sau meiul. Aceste cereale sunt, de asemenea, capabile să ajute la prevenirea diabetului de tip 2 și cu siguranță nu au boli cardiovasculare.

Legume
Legumele nu puteam lipsi din alimentația noastră, fie că sunt proaspete sau conservate, năutul și fasolea ne ajută să menținem un nivel optim de mangan, fibre, vitamina C și magneziu.

Delicat, fraged
O infuzie bună de ceai negru este una dintre cele mai simple moduri de a te bucura de o sursă suplimentară de energie și de a ne umple nivelul de mangan.