Rinichii nu dau semne clare de îmbolnăvire, de obicei doar în faze foarte avansate, de accea este bine să ajutăm prin prevenţie aceste afecţiuni.

Mătasea de porumb

Are efecte diuretice eliminănd sărurile în exces, fiind recomandată şi pentru tratrea vezicii urinare. Se va consuma infuzie preparată din 2 linguriţe de mătase de porumb peste care se toarnă o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 5minute, strecurăm şi consumăm 2 căni pe zi, însă când urmezi o astfel de cură nu uita că nu trebuie să consumi alimente acre şi acide.

Cozile de cireşe

Sunt recomandate sub formă de infuzie pe care o preparăm din 2 linguriţe de cozi peste care turnăm o cană de apă clocotită, lăsăm la infuzat 5 minute, strecurăm şi consumăm 3 căni pe zi înaintea meselor. Acest ceai este foarte benefic pentru tratarea afecţiunilor renale şi urinare.

Pătrunjelul

Ajută la creşterea ratei de filtrare a urinei la nivelul rinichilor, este un bun diuretic este recomandat sub formă de ceai, adăugăm o legătură de pătrunjel verde pe care o vom fierbe timp de 10 minute într-un litru de apă. Vom consuma zilnic câte un pahar pe o perioadă de 4 săptămâni.

Păpădia

Este un depurativ natural foarte puternic şi este recomandată sub formă de infuzie în afecţiunile renale infecţioase. Amestecăm 2 linguriţe de frunze de păpădie în 250 ml. de apă şi o lăsăm pe foc până va da în clocot, acoperim şi lăsăm la infuzat 10 minute, strecurăm şi bem, fie aşa fie o îndulcim cu puţină miere. Se recomandă consumarea a două căni pe zi, dimineaţa una pe stomacul gol şi seara una, înainte de culcare.

Urzica

Favorizează irigarea rinichilor, fiind recomandată în cazurile de inflamarea acestora, dar şi în cazurile de cistită cronică. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de frunze de urzică la 250 ml. de apă pe care le amestecăm şi le punem la fiert. Lăsăm ca apa să clocotească, îndepărtăm recipientul de pe foc şi acoperim, lăsăm la infuzat cca. 10 min., strecurăm şi consumăm 3 căni pe zi.