Nu am mai făcut de multă vreme papanași la cuptor, așa că m-am gândit să-i fac.

Știu că papanașii reprezintă o rețetă atât de iubită, mai ales cei prăjiți în ulei bine încins. Însă eu nu sunt prietenă cu această metodă de gătit și transfer totul la cuptor.

Așadar, papanașii mei au ajuns inevitabil în cuptor. Dar ies minunați și așa. Pe lângă asta, nu mai am de-a face cu uleiul încins, nu mai stau să-i păzesc fiecare secundă, nu-i mai fac pe rând.

Papanașii gătiți la cuptor sunt mult mai comod de pregătit și se fac și toți odată! Aluatul cu brânză de vaci este fin, iar papanașii sunt atât de gustoși, dar și sănătoși.

Ingrediente:

– 500 gr brânză de vaci,
– 4 ouă,
– 1/3 linguriță de sare,
– 2 lingurițe de zahăr,
– 4 linguri de făină,
– 1 linguriță praf de copt.

Mod de preparare:

1. Amestecați brânza de vaci cu ouăle, sarea și zahărul, folosind blenderul vertical.

2. Încorporați făina și praful de copt.

3. Ungeți forma pentru brioșe cu unt și adăugați câte 1 lingură de aluat.

4. Introduceți forma în cuptorul preîncălzit până la 220°C, timp de 15-20 de minute, până se rumenesc.

Papanașii se vor lăsa puțin după ce se răcoresc.

Din această cantitate de ingrediente obțineți 18 păpănași. În mod normal sunt serviți cu smântână și dulceață sau gem, dar se servesc și presărați cu zahăr.

Îi puteți servi și simplii, sau îi ungeți fiebinți cu smântână fermentată, îi acoperiți cu capac și îi lăsați să se îmbibe.

Sunt delicioși atât fierbinți, dar și reci. Nu își pierd gustul minunat. Vă recomandăm să-i încercați, veți fi plăcut suprinși de gustul lor de brânză.

Poftă bună alături de cei dragi!