Mango e un fruct tropical care conţine săruri minerale foarte preţioase, vitamine şi multe substanţe utile pentru a contrasta oboseala tipică acestui anotimp.
Vine de departe, dar este deja foarte cunoscut şi în alimentaţia noastră, este un fruct foarte gustos şi bogat în toate substanţele necesare pentru a susţine activitatea surenală, adică a organelor cu rol de a gestiona stresul cauzat de schimbarea climatică, hiperstimulate în această perioadă a anului.
Mango este un fruct din familia Mangifera Indica, o plantă mereu verde de origine indiană. Este bogat în zinc, magneziu şi vitamina C, dar şi în fructoză, apă şi fibre.
Mango limitează daunele cauzate de stres
Ceea ce face din mango un aliat împotriva oboselii este mai ales concentraţia de carotenoide (alfa, betacaroten şi luteină, de care depinde culoarea portocalie a pulpei fructului), de polifenoli şi de o cantitate modestă de grăsimi Omega 3.
Mulţumită tuturor acestor substanţe benefice, mango limitează daunele cauzate de stres deoarece hrăneşte glandele surenale. Dezechilibrul acestor glande duce la deranjamente ale metabolismului, tahicardie şi hipertensiune, oboseală şi cefalee, dar şi la o creştere a predispunerii la alergii.
Proaspăt sau sub formă de suc, la micul dejun sau gustare
Cel mai bun mod de a consuma mango este proaspăt, de unul singur sau în salată. Alege-l foarte copt şi combină-l cu alte fructe sau iaurt, la micul dejun sau la gustare.
Poţi consuma şi suc de mango, atâta timp cât este proaspăt. Atunci când îl cumperi, citeşte pe ambalaj să nu conţină conservanţi, arome sau zahăr adăugat.
Poţi consumă mango şi ca supliment
În comerţ există şi suplimente pe bază de extract de mango, sub formă de comprimate. Poţi consuma de la 2 la 4 pe zi împreună cu un pahar mare de apă (250ml) pe stomacul gol, dimineaţa sau în în timpul zilei.