Pentru a prepara prajitura negresa vei avea nevoie de:
200 gr unt sau margarina
300 gr ciocolata neagra
4 oua
200 gr faina
250 gr zahar tos
½ lingura de vanilie
nuci (optional)
110 ml de lapte
Mod de preparare:
Asezati un castron adanc cu bucatele de ciocolata sfaramata si margarina in alta cratita umpluta cu apa clocotita.
Topiti-o folosind tehnica de fierbere la bain marie.
Bateti bine cu mixerul, in alt castron, faina, laptele, vanilia si nucile (optional).
Adaugati amestecul in ciocolata topita.
Amestecati albusurile si zaharul pana cand incep sa se intareasca si puneti-le in amestecul de ciocolata.
Ungeti tava cuptorului cu ulei si turnati amestecul de negresa in ea.
Coaceti in cuptor timp de 30 de minute.
Lasati negresa la temperatura camerei.
Dupa ce se raceste, puneti-o in frigider pentru o ora.