Când vine vorba de materiale naturale, nimic nu se compară cu proprietățile lânii. Încă din antichitate oamenii au folosit lâna pe post de îmbrăcăminte, pături, covoare, chiar și bandaje terapeutice. Iată cum lâna contribuie la sănătatea ta:

Reglează temperatura corpului

Lâna este un izolator natural. Iți ține de cald iarna și te răcorește vara.

Lâna ajută corpul să își mențină o temperatură optimă pentru a te simți comod și a te relaxa. Materialele sintetice, puful/penele sau chiar bumbacul folosit la pături și pilote nu lasă aerul să circule la fel de bine ca lâna, astfel patul tău se poate supraîncălzi. Lâna elimină la exterior aerul cald sau aerul rece, păstrându-ți corpul în limitele ideale ale zonei de confort.

Absoarbe umiditatea

Lâna absoarbe umiditatea cu până la 30% din greutatea sa, fără a se simți grea sau umedă. Bumbacul se simte umed după ce absoarbe 15% umiditate din greutatea sa. După ce absorb umiditatea, fibrele din lână, o elimină la exterior, păstrând corpul uscat. Acestă proprietate uimitoare a lânii o recomandă a fi folosită atât la temperaturi scăzute, cât și ridicate.

Rezistentă la mucegai și bacterii

Rezistența la mucegai și bacterii vine din capacitatea lânii de a elimina umiditatea deoarece mucegaiul și bacteriile au nevoie de un mediu umed pentru a se dezvolta.

Rezistentă în timp

Teste de laborator au arătat că firul de lână poate fi îndoit de până la 20.000 ori fără să se rupă. Bumbacul se rupe dacă este indoit de 3.200 ori, mătasea de 1.800 ori, iar celofibra de 75 ori. Lâna poate rezita ani buni fără să se deterioreze.

De asemenea lâna este rezistentă la unele pete și se usucă rapid.

Lâna este hipoalergenică

Lâna în mod natural este hipoalergenică. Deși anumite persoane au o alergie întâlnită foarte rar la Lanolină, majoritatea persoanelor au de fapt alergie la substanțele toxice cu care a fost tratată lâna. Substanțe chimice abrazive sunt folosite la spălarea lânii. Anumite produse din lână sunt tratate antimolii cu substanțe chimice dăunătoare omului.

Lâna este produsă de oi în fiecare an. Este biodegradabilă deoarece conține nitrogen ce ajută la descompunerea sa în aproximativ un an, eliberând în pământ substanțe nutritive. Alege lâna și vei contribui la diminuarea poluării Planetei.