Stilul alimentar cotidian al multor români include multe preparate procesate, pline de aditivi nocivi, care afectează ficatul fiecărui consumator. Exceptând produsele ecologice, chiar și legumele și fructele cumpărate din supermarket sunt încărcate cu pesticide.
Experții consideră că detoxifierea ficatului ar trebui să fie o prioritate pentru toți cei cu o dietă bazată mai ales pe alimente procesate.
Prin detoxifierea ficatului, nu doar eliminăm toxinele dăunătoare, ci și îmbunătățim absorbția proteinelor și sinteza acestora.
Regimul alimentar joacă un rol vital în sănătatea ficatului. Asigurarea substanțelor nutritive necesare ficatului, din alimentele pe care le consumăm, este esențială pentru menținerea funcției hepatice corespunzătoare.
Cea mai simplă modalitate de a ne proteja împotriva bolilor, cum ar fi hepatita sau ficatul gras, este să ne curățăm ficatul în mod regulat.
Ficatul este poate singurul organ despre care specialiștii spun că se poate regenera. Daca nu avem însă grija la timp de funcția hepatică, este posibil să nu o mai putem regenera.
Băutura regenerativă bună pentru ficat chiar de la primul pahar!
Ingrediente:
– 1 litru de apă filtrată,
– suc de portocale,
– suc de lămâie (radeți și coaja),
– o mână de frunze proaspete de mentă,
– miere neprocesată pentru gust.
Mod de preparare:
1. Se pune apa la fiert și se adaugă frunzele de mentă.
2. Se lasă la fiert circa 15 minute.
3. Se ia de pe foc și se pune la răcit.
4. Se adaugă sucul de lămâie, sucul de portocala și coaja de lămâie rasă.
5. În final se adaugă puțină miere pentru gust.
Preparatul se consumă în mod regulat rece sau cald, după preferință.