Durerea articulațiilor este o mare problema pentru milioane de oameni din intreaga lume, si poate fi usoara sau severa. Aceasta este, de obicei, provocata de imbatranire, dar deficientele nutrientilor pot face ca tendoanele, ligamentele si articulatiile sa sufere.
Mulți oameni nu știu acest lucru, dar majoritatea proprietăților benefice ale lămâii se găsesc în coajă. Coaja de lămâie are numeroase beneficii pentru sănătate. Printre altele, aceasta relaxează vasele sanguine și ameliorează durerile articulare.
Dar de ce este coaja de lămâie benefică pentru durerile articulare? Din cauza gustului amar, majoritatea aruncă coaja și folosesc doar zeama fructului. Dar odată cu acea coajă, arunci la gunoi și numeroase substanțe hrănitoare care îți pot îmbunătăți starea de sănătate și pot combate chiar și durerile articulare.
Conform studiilor, coaja de lamaie contine pana la de 10 ori cantitatea de vitamine din fruct. Coaja contine, de asemenea, calciu, potasiu, magneziu, beta-caroten si vitamina C, precum si alti compusi care va pot imbunatati sanatatea.
Coaja de lămâie are calități extraordinare, este bogata in vitamina C si flavonoide care pot curata vasele noastre de sange si pot reduce cantitatea de colesterol din artere, prevenind in mod eficient ateroscleroza.
Folosirea cojilor pentru dureri reumatice va imbunatati, de asemenea, sanatatea articulatiilor si va reduce riscul de osteoporoza. S-a dovedit că uleiurile esențiale din coaja de lămâie ameliorează durerile articulare prin relaxarea vaselor sanguine și producerea unui efect antiinflamator care reduce semnificativ senzația de durere.
Cum folosești coaja de lămâie pentru a trata durerile articulare? Pentru ameliorarea durerilor articulare, îți recomandăm să încerci următoarele remedii:
1. Remediu cu coajă de lămâie și eucalipt
Ingrediente:
– Ulei de măsline extravirgin,
– 2 lămâi mari ecologice,
– Frunze de eucalipt sau 2-3 picaturi de ulei esential de eucalipt,
– Un borcan mic cu capac,
– Tifon curat.
Mod de preparare:
* Curăță lămâia cu un cuțit și pune cojile în borcan, apoi adaugă ulei de măsline până le acoperi complet. Adaugă frunzele de eucalipt. Închide bine borcanul și lasă amestecul la macerat timp de două săptămâni.
* După ce au trecut două săptămâni, toarnă o cantitate mică pe o bucată de tifon și așază-l peste zona dureroasă. Ideal ar fi să aplici acest tratament seara, pentru ca remediul să se absoarbă în piele pe timpul nopții.
2. Ceai din coajă de lămâie
Ingrediente:
– Un litru de apă,
– Cojile și zeama a două lămâi,
– Miere de albine (opțional).
Mod de preparare:
Toarnă apa într-o cratiță și adaugă cojile de lămâie. Dă-le în clocot și lasă-le să le fiarbă timp de 15 minute, apoi ia amestecul de pe foc și adaugă zeama de lămâie și mierea.
Beneficiile ceaiului din coajă de lămâie:
> Ameliorează durerile articulare de la mâini și picioare.
> Reduce inflamațiile și gazele.
> Este un agent detoxifiant natural.
> Ajută la reglarea nivelului de pH din sânge.
> Întărește sistemul imunitar și previne îmbolnăvirea.
> Scade tensiunea arterială.
> Îmbunătățește sănătatea pielii, prin eliminarea excesului de ulei.
> Combate respirația urât mirositoare.
> Este un calmant natural.
> Eliberează tensiunea și ameliorează durerile de cap.