Vrei un prânz sănătos și delicios? Bucură-te de o ciorbă consistentă și savuroasă cu această rețetă de ciorbă de crap cu orez.
Iată cum se prepară!
Ingrediente:
– 2 pești crap,
– 1 ceapă mare,
– 1 ardei gras,
– 2 morcovi,
– 1 rădăcină pătrunjel,
– 1 rădăcină țelină mai mică,
– 1 borcan roșii în suc propriu sau roșii în bulion,
– borș pentru acrit,
– 80 gr orez,
– 1 legătură leuștean sau pătrunjel.
Mod de preparare:
1. Ceapa am tăiat-o solzișori, ardeiul l-am tăiat cubulețe, morcovii, rădăcina de pătrunjel și rădăcina de țelină le-am dat pe răzătoare.
2. Într-o cratiță am călit în puțin ulei ceapa, ardeiul, morcovii, rădăcina de pătrunjel și rădăcina de țelină, până s-au înmuiat puțin. Am turnat apă și am lăsat la fiert.
3. Am spălat orezul sub jet de apă rece și l-am adăugat în oală. L-am lăsat să fiarbă.
4. Am pus în oală și roșiile din borcan.
5. Când toate au fost bine pătrunse, am adăugat în ciorbă peștele curățat, spălat și porționat, și am mai lăsat la fiert 10 minute.
6. Am potrivit la gust de sare și piper, am acrit ciorba cu borș, am mai lăsat să dea un clocot și apoi am oprit focul.
7. Am presărat leuștean/pătrunjel proaspăt, tocat mărunt și ciorba de pește este gata de servit, de preferat cu o mămăliguță alături. Poftă bună!