Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii “Adevăruri Ascunse” de la Antena 3, despre șase lucruri pe care oamenii cu adevărat inteligenți nu le spun și nu le fac niciodată.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat cele șase lucruri pe care oamenii cu adevărat inteligenți nu le spun și nu le fac niciodată.
Oamenii inteligenți nu se laudă
Există un proverb :”Lauda de sine, nu miroase a bine”. Ei bine, la oamenii cu adevărat inteligenți, chestia asta devine o trăsătură de caracter. Ei nu se laudă cu averile lor, ce se pot să facă și cu puterea lor.
De obicei oamenii inteligenți își lasă faptele să vorbească pentru ei. De cele mai multe ori, un om mai puțin inteligent își dă arama pe față.
Oamenii inteligenți nu dau vina pe alții și nu fug de responsabilitate
Când se întâmplă ceva rău oamenii întotdeauna au tendința să mintă, să nu își asume responsabilitatea și astfel caută un vinovat pentru faptele lor.
Aceștia aleg să mintă, în loc să zică ”Da dom`le am greșit și cu asta basta”. Până la urmă depinde și unde spunem că ne pare rău, pentru că în unele situații, cu părerile astea de rău nu prea merge.
Oamenii inteligenți nu râd și arată niciodată defectele altora
Nimeni nu este perfect pe lumea asta, fiecare persoană are câte un defect, fie mic sau mare, ideea e că fiecare are câte un defect. Cel mai bine se observă acesta aspect, în cadrul grupurilor când mereu se găsește câte o persoană care sa pună accent pe defectele altora.
Oamenii inteligenți nu cerșesc atenția celor din jur
Oamenii care încearcă să atragă în permanență atenția celorlalți, adesea devin obositori și, tot încercând acest lucru, la un moment dat persoanele vor începe să ne evite.
Acest lucru ține de subconștient, iar această manifestare este ușor agresiv posesivă pentru că oamenii când cerșesc atenție, devin slugarnici, dar în interiorul lor nu sunt sinceri.
Adesea, aceștia devin meschini pentru că se bagă pe sub pielea persoanelor din jurul lor pentru a le convinge să le ofere atenția pe care și-o doresc.
Oamenii inteligenți nu mint despre abilitățile lor
E foarte important ca oamenii să își recunoască limitele, în ceea ce privește abilitățile pe care le au. Nicio persoană nu este atotputernică și atotștiutoare, de aceea ar trebui să fie rezervată în a comenta acțiunile experților în anumite domenii.
Spre exemplu un brutar nu ar putea să dea sfaturi despre jurnalism unui reporter, din simplul motiv că reporterul are mai multă experiență în jurnalism decât un brutar.
Oamenii inteligenți nu își impun punctul de vedere în domenii pe care nu le cunosc.
Oamenii inteligenți nu renunță ușor
Motivul pentru care oamenii inteligenți devin foarte valoroși în viață este pentru că aceștia sunt foarte tenace în ceea ce fac, fără a aduce prejudicii altora.
Aceștia nu țin cont de părerea nimănui, pentru că, de cele mai multe nu se găsește un binevoitor care să fie sincer, de aceea preferă să fie rezervați în a le spune altora de lucrurile pe care urmează să le facă.