Atunci când aveți poftă de ceva bun, dar nu știți ce să alegeți, vă spunem noi: chifteluțele de post sunt cea mai bună variantă! Fie ca gustare sau ca fel principal însoțite de o garnitură, vă vor face să vă bucurați de alegerea dumneavoastră!

Iar, de departe, avantajul numărul unu al chifteluțelor de post este că se prepară foarte repede. Și, cu toate că rețeta clasică implică prăjirea, ce le face să fie cu adevărat delicioase, puteți opta să le coaceți pe foaie de copt la cuptor. Vor fi puțin mai uscate, dar la fel de bune!

Ingrediente:

– 1 kg ciuperci curatate, spalate, fierte si scurse bine,
– 2 cartofi mari,
– 1 morcov mai marisor,
– 4 catei usturoi,
– 1/2 legatura patrunjel verde,
– 1/2 legatura marar,
– 4 linguri pesmet +/- 2 linguri / sau faina,
– sare, piper, ulei.

Cum se prepară?

Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti, scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece, apoi curata-i de coaja.

Paseaza-i bine cu accesoriul de facut piure.

Amesteca intr-un bol ciupercile trecute prin masina de carne, legumele pasate, verdeata tocata bine, cateii de usturoi pisati, sare si piper.

Omogenizeaza si adauga cele 4 linguri de pesmet/faina. Amesteca bine.

Trebuie sa obtii o compozitie buna de modelat, destul de tare. Dai la rece pentru 20 de minute.

Pui uleiul la incins intr-o tigaie. Iei cu mana din compozitie si modelezi bilute rotunde, pe care apoi le aplatizezi, le dai prin faina si le introduci in uleiul incins.

Sfat: Pune doar o chifteluta si las-o sa vezi cum se comporta la prajit. Cand o invarti, daca se desface din ea compozitie, mai adauga faina.

Cand chiftelutele sunt rumene pe-o parte, invarte-le pe cealalta, cu ajutorul unei linguri.

Scoate chiftelutele pe servetele absorbante si lasa-le sa se raceasca.

Spor la gătit și poftă bună!