Ficatul are rolul de a elimina toxinele acumulate din alimente, băuturi sau medicamentele pe care le utilizăm zilnic. Unele boli ale ficatului sunt temporare și se vindecă de la sine, în timp ce altele pot dura mult timp și pot duce la apariția unor complicații destul de severe.
O rețetă care a avut succes în tratarea unor boli de ficat, la care medicina a fost neputincioasă, este ceaiul din patru rădăcini. Acest tratament a fost folosit cu succes de un pacient cu ciroză în ultima fază, care s-a vindecat complet în câteva luni.
Mod de preparare
Pentru a pregăti ceaiul din patru rădăcini, trebuie să adăugați în 3 litri de apă, trei lingurițe de rădăcină de dud mărunțită și câte o linguriță din următoarele plante: măceș, pir și urzică vie.
Se fierbe la foc mediu până rămâne un litru de apă, apoi se adaugă jumătate de linguriță de iarbă de rostopască și se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se filtrează.
Mod de administrare
Se administrează un litru de ceai, pe stomacul gol, pe parcursul unei zile, urmând ca a doua zi să se facă o nouă doză.
Tratamentul se consumă până când abdomenul ajunge la volumul normal în cazul ascitei, după care se face o pauză de două săptămâni, apoi se reia.
În timpul tratamentului, se recomandă un regim alimentar foarte strict, fără consumul de carne, grăsimi, alcool și prăjeli.
Se recomandă odihnă la pat în primele 2-3 săptămâni, iar după vindecare, tratamentul se va relua anual timp de 1-2 luni.
Pentru a mărunți rădăcinile de dud și măceș, se poate utiliza o lamă cu care se taie așchii subțiri de rădăcină, ca și cum am ascuți un creion.
Este important de menționat că, din cauza rădăcinii de dud, pacientul va urina foarte des și de culoare roșie.
Toate ingredientele pentru ceai pot fi procurate din magazinele de specialitate.