Astăzi venim cu o rețetă ușor de făcut și, mai presus de toate, foarte gustoasă, care va atrage și copiii, și adulții: cartofi umpluți! Și cu ce? Cu 2 ingrediente simple: bacon și cașcaval.
Cartofii copți umpluți cu bacon și cașcaval sunt delicioși la orice masă!
Ingrediente:
– 5 cartofi mari,
– 200 g cașcaval ras,
– 50 g unt,
– 150 g bacon,
– sare și piper după gust,
– 1 legătură de pătrunjel verde.
Dacă nu aveți bacon la îndemână, puteți alege șuncă, kaiser sau costiță afumată.
Mod de preparare:
1. Cartofii se spală cu tot cu coaja sub jet de apă, apoi se usucă cu un șervet de hârtie și se pun la copt pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
2. Se coc circa 45 de minute la 180 de grade Celsius, până când putem înfige cu ușurință o furculiță.
3. După ce s-au copt, se lasă puțin la răcit, apoi se taie un capacel cu un cuțit și cu ajutorul unei lingurițe se scoate din miezul cartofului, lăsând un strat suficient pentru a forma o cavitate care să poată fi umplută.
4. Dacă vi se pare mai ușor, puteți tăia cartofii în jumătăți și scoate miezul din fiecare jumătate.
5. Peste miezul cald de cartof se adaugă untul ținut la temperatura camerei și se amestecă bine.
6. Baconul se taie cât mai mărunt, se prăjește puțin până se rumenește ușor, apoi se scoate pe un șervet de hârtie care va absorbi excesul de grăsime.
7. Baconul se adaugă peste miezul de cartofi, apoi se completează cu cașcavalul ras, sare și piper după gust.
8. Se amestecă bine și se umplu cartofii cu această compoziție, îndesând cât mai mult posibil, presărând și un strat pe deasupra.
9. Cartofii umpluți se pun din nou în tavă, se presară pătrunjel tocat și se mai coc circa 10-15 minute la 180 de grade Celsius.
Spor la gătit și Poftă bună!