Ți-e poftă de ardei umpluți, dar parcă nu-i mai vrei pe cei cu carne? Trebuie neapărat să vezi cum sunt ardeii umpluți cu ton!

Îți vor plăcea atât de mult, că sigur vei mai cere o porție. Iată cât de simplă e rețeta!

Ingrediente:

10 ardei grași, 2 conserve cu ton bucăți, 150 g unt, 1 ceapă mare tocată mărunt, pătrunjel, zeama de la o lămâie, sare și piper, 3 linguri cu ulei de masline.

Mod de preparare:

1. Spală ardeii, taie partea de sus și păstrează carapacea cu codiță.

2. Curăță-i de semințe și pune-i la copt pe un grătar încins și uns cu ulei de măsline.

3. Pentru a se coace cum trebuie, ține fiecare ardei pe grătar în jur de cinci minute.

4. Scurge tonul din conservă și mărunțește-l cât mai bine cu furculița.

5. Într-un bol freacă bine untul și adaugă tonul puțin câte puțin.

6. Pune sare, piper și zeama de la lămâie și amestecă din nou, până ce se va omogeniza foarte bine.

7. Adaugă apoi ceapa și amestecă până compoziția va fi ca o pastă.

8. Decojește ardeii copți, umple-i cu pasta de ton și stropește-i cu ulei de măsline.

9. Apoi pune-i în tavă la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc frumos.

10. Pentru un plus de gust, presară pătrunjel tocat mărunt.

Poftă bună!