Acesti ardei copti nu pot fi comparati cu nimic! Sunt foarte aromati, apetisanti și gustosi, si încerc să pregătesc cât mai multi pentru iarna, deoarece se consuma foarte repede.

Borcanele pot fi pastrate atat la temperatura camerei, in dulap, cat si in camara. Eu desfac cate un borcan ori de cate ori am musafiri si vreau sa pregatesc o salata delicioasa de ardei copti.

Ingrediente pentru 1 borcan de 720 ml:

– 6-8 buc ardei kapia,
– 2 căței usturoi,
– 10 g sare,
– 20 g zahăr,
– piper negru macinat
– 8 lingurițe oțet 9% .

Preparare:

1. Ardeiul intreg se pune la cuptor, la 180 de grade, timp de 30 de minute.

2. După ce i-ati copt, puneți ardeii într-o cratiță, acoperiți cu un capac și lăsați 30 de minute să abureasca pentru a se desprinde mult mai usor coaja.

3. Dupa o jumatate de ora, curatati de coaja toti ardeii. După curățare, va fi multa zeama de la ei în cratita, dar nu o aruncati, va fi nevoie de ea puțin mai târziu.

4. Puneti 2 catei de usturoi si boabe de piper negru in fiecare borcan. Apoi puneti ardeiul intreg, cu tot cu seminte.

5. Turnați sare, zahăr și otet.

6. Umpleti borcanele până sus cu zeama de la ardei și, cu ajutorul unei frigărui, eliberati tot excesul de aer.

7. Dacă nu este suficienta zeama, puteți adăuga apă fierbinte. Borcanele trebuie să fie umplute până sus.

8. Acoperiți cu capace, puneți un prosop pe fundul unei oale, puneți borcanele, umpleți cu apa pana aproape de capacele borcanelor și sterilizați, din momentul fierberii, timp de 15 minute.

După aceea, răsuciti bine capacele, intoarceti borcanele cu capacele in jos, înveliti într-o patura și lăsati să se răcească complet.

După răcire, depozitați într-un loc întunecat, ferit de lumina soarelui. Poftă bună!