Din lista dulciurilor de post va prezentam azi o reteta ce se prepara foarte usor, cu ingrediente simple si care este gata in numai o ora.
Prăjitura cu gem și nucă este un adevărat deliciu. Iată cum se prepară!
Ingrediente:
– 330 gr faina,
– 200 gr nuca maruntita,
– 250 gr gem de prune,
– 50 ml apa minerala,
– 20 ml suc de lamaie,
– 1 praf de copt,
– 180 gr margarina,
– 10 gr zahar vanilat,
– 120 gr zahar,
– putina sare.
Mod de preparare:
1. Margarina se taie cuburi (se tine la temperatura camerei) si se bate cu zaharul vanilat, sarea si zaharul.
2. Se adauga praful de copt, sucul se lamaie si apa minerala, si se mixeaza inca 2 minute.
3. Cernem faina si o amestecam cu 100 gr din miezul de nuca, o punem peste compozitia cu margarina si amestecam pana obtinem un aluat nelipicios, ferm.
4. Oprim un sfert din aluat, tapetam tava cu hartie de copt si distribuim uniform restul de aluat.
5. Punem gemul de prune uniform si 100 gr nuca maruntita, si dam pe razatoarea mare restul de aluat oprit.
6. Se pune la cuptor pentru 30 – 35 minute, la 180 grade, dupa care se lasa la racit complet si se taie.
Savurați-i aroma și gustul! Poftă bună alături de cei dragi!