Checul cu mere este un desert simplu, usor de pregatit, cu ingrediente la indemana oricui.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 150-200 g zahar,
– 2 oua,
– 200-250 g faina,
– 1 lingurita bicarbonat de sodiu,
– 250 g chefir,
– 200-350 g mere,
– un cub de unt moale pentru uns forma,
– forma de copt cu dimensiunile de 12 x 30 cm.
Mod de preparare:
1. Bateti ouale si zaharul pana obtineti o masa omogena, pufoasa si albicioasa.
2. Adaugati chefir si amestecati.
3. Curatati merele si taiati-le cubulete.
4. Adaugati merele cubulete la amestecul de oua si chefir. Amestecati iar totul.
5. Adaugati treptat (in 2-3 pasi) faina cernuta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca foarte bine, astfel incat sa nu ramana cocoloase in amestec.
6. Transferati aluatul intr-o forma unsa. Intindeti uniform.
7. Coaceti checul timp de 50 de minute intr-un cuptor incalzit la 170 ° C.
8. Apoi puneti-l pe o farfurie si lasati-l sa se raceasca.
9. Presarati zahar pudra inainte de servire.
Vă dorim poftă bună!