Checul cu mere este un desert simplu, usor de pregatit, cu ingrediente la indemana oricui.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
150-200 g zahar,
2 oua,
200-250 g faina,

1 lingurita bicarbonat de sodiu,
250 g chefir,
200-350 g mere,
un cub de unt moale pentru uns forma,
forma de copt cu dimensiunile de 12 x 30 cm.

Mod de preparare:
1. Bateti ouale si zaharul pana obtineti o masa omogena, pufoasa si albicioasa.
2. Adaugati chefir si amestecati.

3. Curatati merele si taiati-le cubulete.
4. Adaugati merele cubulete la amestecul de oua si chefir. Amestecati iar totul.

5. Adaugati treptat (in 2-3 pasi) faina cernuta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca foarte bine, astfel incat sa nu ramana cocoloase in amestec.

6. Transferati aluatul intr-o forma unsa. Intindeti uniform.
7. Coaceti checul timp de 50 de minute intr-un cuptor incalzit la 170 ° C.

8. Apoi puneti-l pe o farfurie si lasati-l sa se raceasca.
9. Presarati zahar pudra inainte de servire.
Vă dorim poftă bună!