1. Stimulează sistemul imunitar

Au fost realizate numeroase cercetări privind beneficiile merelor și, în ceea ce privește stimularea sistemului imunitar împotriva bolilor autoimune, acesta este unul dintre cele mai bune alimente.

Boala Parkinson, în special, a fost legată de ingredientele active din mere, care sunt eliberate atunci când acest ceai se prepară.

2. Are rol anti-inflamator

Cu un nivel bun de vitamine și minerale, precum și compuși antiinflamatori, acest ceai poate calma articulațiile dureroase ale unui pacient cu artrită, precum și ameliorarea tensiunii durerilor de cap și a mușchilor inflamatori.

3. Este anticancer

Cu catechine, quercetină și diferiți compuși antioxidanți, ceaiul de mere este o măsură excelentă de prevenire naturală a cancerului.

4. Are grijă de sănătatea inimii

Acest ceai are ingrediente active care sunt cunoscute pentru a reduce nivelul de colesterol și reduce tensiunea arterială.

Nu numai că vă ajută să vă relaxați, dar și să vă protejați sănătatea cardiovasculară prin scăderea riscului de ateroscleroză, infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.

5. Susține vederea bună

Flavonoidele și alte fitonutrienți prezente în acest ceai pot ajuta la prevenirea degenerării maculare și vă protejează vederea pe măsură ce îmbătrâniți.

6. De ajutor în constipație

Mulți oameni își încep ziua cu această băutură, deoarece este cunoscută stimularea sistemului digestiv și menținerea departe de constipație pe tot parcursul zilei.

7. Susține sănătatea oaselor

Acest ceai oferă niveluri ridicate de magneziu, sodiu, potasiu, vitamina C și alte ingrediente cheie pentru a construi mușchii și oasele puternice și pentru a scădea riscul de apariție a osteoporozei pe măsură ce îmbătrâniți.

8. Bun pentru diabet

Compușii polifenolici au fost mult timp legați de efectele asupra zahărului din sânge din organism.

Deoarece ceaiul de mere are atât de mulți compuși fenolici infuzați cu mere și ceaiul în sine, acest lucru poate ajuta la reglarea simptomelor diabetice.

Cum prepari ceaiul de mere?

Cojiți și tăiați cubușețe 3-4 mere de orice varietate, scoțând miezurile.

Puneți jumătate de vas de apă la fiert (6-8 cești).

Adăugați merele, precum și 2-3 pliculețe de ceai, în funcție de puterea ceaiului pe care îl preferați.

După 2-3 minute, scoateți pliculețele de ceai.

Reduceți flacăra și adăugați 2 linguri de scorțișoară.

Se amestecă bine și apoi se acoperă.

Se lasă amestecul să fiarbă, la foc mic, timp de 2 ore.

Lăsați ceaiul să se răcească, apoi transferați-l într-un recipient și adăugați încă 1-2 cești de apă.