Gogoşi rapide cu iaurt, fără drojdie – o rețetă simplă și rapidă. Nu au nevoie de frământare, sunt pufoase şi ţi se topesc în gură!

Ingrediente:
– 300 g iaurt gras (10 %),
– 150-200 g făină,
– 1 plic praf de copt,

– 1 praf de sare,
– 1 ou,
– ulei pentru prăjit,
– 150 g zahăr pudră.

Mod de preparare:

Într-un vas amesteci făina, praful de copt şi sarea.

Adaugi oul bătut şi iaurtul şi omogenizezi aluatul cu o lingură, fără să frămânţi.

Trebuie să obţii un aluat lipicios, pe care îl acoperi cu o folie de plastic şi îl laşi la dospit la temperatura camerei 30-45 de minute.

Cu o lingură, formezi biluţe de aluat, pe care le prăjeşti în baie de ulei, până devin aurii.

Le scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Le dai prin zahăr pudră cât sunt calde.

Spor la gătit şi poftă bună!