Roşii Umplute cu Carne – o rețetă delicioasă și foarte ușor de pregătit, excelentă tot timpul anului.

Însă eu aș zice că vara este cea mai potrivită pentru așa ceva, deoarece acum legumele sunt coapte natural și au cel mai bun gust.

Ingrediente:

– 1 kg rosii,
– 2 cepe,
– 500 g carne tocata (pui sau porc sau vita),
– 4 linguri orez,

– 2 oua,
– cimbru,
– 1 legatura patrunjel,
– sare, piper, ulei, faina.

Mod de preparare:

Spalam rosiile, le taiem un capacel in partea de sus a fiecareia si cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul.

Curatam ceapa si punem la calit foarte putin, dupa care adaugam carnea tocata, orezul, ouale batute, cimbrul, patrunjelul, sarea, piperul si miezul tocat marunt care ne-a ramas de la curatatul rosiilor.

Amestecam bine, punem putina apa si lasam sa se inabuse la foc mic.

Se ia o tava, ungem cu putin ulei sau unt, si asezam rosiile umplute cu compozitia descrisa mai sus. Compozitia trebuie sa fie rece atunci cand umplem rosiile.

Pudram capacele cu faina si le punem la loc de unde le-am scos cand am curatat rosiile. Turnam 2 cani cu apa amestecata cu suc de rosii si putem adauga si un ardei gras taiat cubulete.

Eu in prima parte am acoperit tava cu staniol, pentru ca aburul degajat sa patrunda bine in carne si orez.

Introducem in cuptorul bine incins la 200 grade, iar dupa 30 min reducem focul la 160 grade.

Scoatem tava cu 10 minute inainte, indepartam folia (atentie la aburi sa nu va ardeti) si mai bagam inca 10 minute tava la cuptor pentru gratinare.

Se servesc calde ca aperitiv, iar dupa preferinta cu branza rasa sau smantana.

Pofta buna!