Conform cercetărilor efectuate, starea de sănătate generală a corpului uman este direct influențată de sănătatea ficatului nostru.

De aceea, detoxificarea ficatului este extrem de importantă. Ficatul este afectat negativ de consumul de alimente fast-food, lipsa exercițiilor fizice, poluarea mediului înconjurător și consumul excesiv de alcool.

Vă prezentăm mai jos o rețetă prin care vă puteți prepara o băutură care vă va ajuta să vă detoxificați ficatul.

Ingrediente

o jumătate de lămâie (fără coajă)
un sfert de rădăcină de ghimbir (de mărime mică)
2 mere roșii (spălate și curățate)
3 morcovi (spălați și curățați)
6 frunze de varză
o sfeclă roșie (spălată și curățată)

Cum se prepară?

Amestecați toate ingredientele folosind un storcător de fructe. Sucul obținut se servește cu gheață.

Beneficii asupra sănătății

Sfecla și morcovii sunt foarte bogate în betacaroten (vitamina A) și îmbunătățesc funcționarea ficatului.
Mărul ajută la detoxificarea canalului digestiv.
Ghimbirul este foarte util în tratarea afecțiunilor digestive ca balonarea, constipația și flatulența.
Varza elimină toxinele din sânge și neutralizează metale toxice, pesticide și chimicale.
lămâia este foarte bogată în vitamina C care sintetizează toxinele transformându-le în substanțe ce pot fi ușor absorbite de apă.