Rinichii mentin sangele sanatos, lucrul absolut esential pentru ca toate functiile corpului sa functioneze cum trebuie.

Rinichii sunt responsabili de deseurile si fluidele in exces din organism. Acestia regleaza nivelul electrolitilor, au grija de sanatatea oaselor si produc mai multe celule rosii pentru a stabailiza tensiunea arteriala.

Am făcut o listă de semne care indică faptul că rinichii nu funcționează corect:

10. Probleme de somn
Când rinichii nu funcționează corect, înseamnă că toxinele nu pot ieși din organism prin urină și rămân în sânge. Nivelul crescut de toxine face ca adormirea să fie dificilă. De aceea, când dormi mai puțin, crești șansele de scădere a funcției rinichilor.

9. Dureri de cap, oboseală și slăbiciune generală
Rinichii sănătoși și care funcționează corespunzător transformă vitamina D în corpul nostru pentru a menține oasele puternice și pentru a produce un hormon numit Eritropoietină (EPO). Acest hormon joacă un rol important în producerea de celule roșii din sânge. Când rinichii nu funcționează corect, produc mai puțină EPO. Declinul celulelor roșii din sânge (cele care transportă oxigen) are ca rezultat oboseala rapidă a mușchilor și a creierului.

8. Piele uscată și mâncărime
Rinichii sănătoși fac o muncă uriașă prin eliminarea deșeurilor și a lichidului suplimentar din sânge, ajutând la producerea celulelor roșii din sânge și menținând cantitatea adecvată de minerale din corpul dumneavoastră. Mâncărimea și pielea uscată semnalează eșecul rinichilor de a menține echilibrul corect al mineralelor și nutrienților, ceea ce poate duce la boli osoase și renale.

7. Respirație urât mirositoare și gust metalic
Când deșeurile se acumulează în sânge, acestea schimbă gustul alimentelor și vă lasă un gust metalic în gură. A avea respirație urât mirositoare este un alt semn că ai prea multe toxine și contaminare în sânge. Mai mult, este posibil să nu mai doriți carne și să vă pierdeți pofta de mâncare în general, ceea ce poate duce la pierderea nesănătoasă în greutate.

6. Respirație scurtă
Relația dintre bolile renale și dificultățile de respirație, mai ales după eforturi reduse, este cauzată de doi factori. În primul rând, lichidul suplimentar din corp se mută în plămâni atunci când rinichii nu funcționează corect. În al doilea rând, anemia vă lasă corpul lipsit de oxigen și acest lucru duce la respirație scurtă.

5. Umflarea gleznelor, picioarelor și mâinilor
Rinichii care nu funcționează corect, nu elimină lichidul suplimentar din corp. Acest lucru duce la retenția de sodiu care provoacă umflături la nivelul gleznelor, picioarelor și mâinilor. Umflarea părților inferioare ale corpului poate semnaliza, de asemenea, boli de inimă și ficat sau probleme ale venelor piciorului.

4. Dureri de spate
Insuficiența renală poate duce la dureri de spate, de obicei profunde și resimțite chiar și sub cutia toracică. Mai pot fi simțite în partea din față a zonei inghinale sau a șoldului. Durerile de spate și picioare pot fi cauzate de chisturile renale, care sunt saci mari plini de lichid formați pe rinichi și sunt rezultatul bolii renale polichistice.

Durerile de spate cauzate de insuficiența renală sunt însoțite de senzație de rău, vărsături, temperatură ridicată a corpului și urinare frecventă. Durerea de spate normală care nu are nicio corelație cu rinichii se comportă diferit: durerea este mai localizată și se produce brusc, nu există febră.

3. Ochi obosiți
Un semn timpuriu că sistemul de filtrare a rinichilor este deteriorat este apariția proteinelor în urină, ceea ce poate duce la umflături în zona ochilor. Umflarea din jurul ochiului poate fi explicată prin faptul că rinichii lasă să treacă o cantitate mare de proteine ​​în urină, în loc să le păstreze și să le distribuie în tot corpul.

2. Hipertensiune arterială
Sistemul circulator și rinichii depind unul de celălalt. Rinichii au nefroni mici care filtrează deșeurile și fluidele suplimentare din sânge. Dacă vasele de sânge se deteriorează, nefronii care vă filtrează sângele nu primesc suficient oxigen și substanțe nutritive. De aceea tensiunea arterială crescută este a doua cauză principală de insuficiență renală. Adăugați alimente bogate în acid folic, deoarece este implicat în producerea de celule roșii din sânge și poate ajuta la prevenirea anemiei.

1. Modificări ale urinei
Rinichii dvs. sunt responsabili pentru producerea urinei și eliminarea deșeurilor prin aceasta. Modificările frecvenței, mirosului, culorii și aspectului urinei nu trebuie ignorate.

Tipurile comune de modificări includ:
– Nevoia crescută de a urina, mai ales în timpul nopții. Urinările între 4 și 10 ori pe zi sunt considerate normale.
– Sânge în urină. Rinichii sănătoși filtrează deșeurile din sânge pentru a produce urină, dar dacă filtrul este deteriorat, celulele sanguine ar putea începe să „treacă” în urină.
– Urina spumoasă. Bulele din urină, în special cele care necesită să tragi apa de mai multe ori până când dispar, indică faptul că în urină se află proteine.
Multă sănătate!