Ni se întâmplă tuturor ca, din senin, să fim loviţi de o durere cruntă, să ni se fi pus vreun junghi sau, pur şi simplu, să fim cuprinşi de o stare de oboseală cronică. Nu ne simţim grozav întotdeauna!

Câteodată însă putem să dăm un mic impuls organelor noastre ca să funcţioneze în parametri normali, iar starea de bine să revină.

Există o metodă interesantă şi neconvenţională prin care îţi poţi asigura buna funcţionare, respectiv sănătatea organelor, ajutându-te să te simţi revitalizat. Metoda implică folosirea cleştilor de rufe şi prinderea lor în puncte strategice pe toată lungimea lobului urechii.

De ce în mod special pe lobul urechii?

Specialistul în reflexologie Helen Chin Lui explică: „Urechea este o hartă a corpului. În urechi se termină multe dintre terminațiile nervoase asociate cu organele interne prin sistemul nervos central.”

Pe lungimea lobului urechii sunt 6 puncte cheie care au legătură cu diversele organe sau regiuni ale corpului. Prinde un cleşte de rufe pe oricare punct doreşti şi bucură-te de beneficiile aduse sănătăţii tale!

1. Partea superioară a urechii

Aplicând presiune pe acest punct timp de un minut în fiecare zi, vei ajuta la ameliorarea tensiunii din spate și umeri. Este relevant pentru cei care duc un stil de viață sedentar.

2. Partea superioară a curburii urechii

Acest punct de pe ureche este conectat cu organele tale interne. Oboseala cronică, nervozitatea, senzația de rău inexplicabilă vor dispărea dacă apăsați acest punct timp de doar 20 de secunde.

3. Mijlocul superior al urechii

Această parte a urechii este asociată cu articulațiile. Apăsați pe acest punct pentru a ameliora durerile și oboseala articulațiilor după ce ați stat mult timp la calculator.

4. Linia mediană inferioară a urechii

Apăsarea acestui punct va ajuta la ameliorarea simptomelor de congestie nazală și dureri în gât. Procedura poate fi extrem de folositoare pentru un somn de bună calitate atunci când ai gâtul sau nasul blocate după o răceală.

5. Deasupra lobului urechii

Această zonă este asociată cu digestia. Aplicând un clește de rufe în această zonă vă poate ajuta la reducerea durerilor digestive sau de stomac. Puteţi folosi metoda aceasta şi pentru a preveni disconfortul provocat de balonare.

6. Lobul urechii

Acest punct este conectat cu inima și capul. Presiunea aplicată aici poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, veți scăpa de durerile de cap și chiar de migrene.

Probabil ați realizat că este vorba de reflexoterapie. Aceasta ajută la normalizarea funcțiilor organismului prin eliminarea toxinelor, îmbunătățind astfel circulația sangvină.

Buna circulație este vitală pentru buna funcționare a fiecărui organ sau a zonelor din organism. Depunerile toxice în zonele reflexe sunt datorate în special alimentației incorecte, sedentarismului sau stresului.