In cea mai mare parte a timpului, noi, femeile, avem tendinta sa cheltuim bani multi pe cosmetice, care deseori se dovedesc ineficiente. Adevaratele remedii insa le gasim in bucataria noastra.

Este vorba de usturoi care, dupa cum stiti deja, are numeroase beneficii pentru sanatate, fiind un antioxidant puternic si un antibiotic natural.

În ciuda mirosului său neplăcut, usturoiul este un remediu senzaţional pentru piele datorită conţinutului mare de alicină şi sulf.

În plus, usturoiul are proprietăţi antiseptice excelente, fiind un aliat de nădejde în tratamentul acneei. Iată cum îl poţi folosi:

Se curăţa şi se pisează mărunt, până la consistenţa unei paste, în jur de 8 căţei de usturoi, totul amestecându-se cu puţin iaurt natural sau câteva picături de apă, aşa încât să devină uşor fluidă.

Masca se lasă să acţioneze pe piele nu mai mult de 5 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Apoi aplicaţi puţină cremă hidratantă pe faţă. Folosiţi masca de 2-3 ori pe săptămană pentru a obţine rezultate vizibile.

Folosiţi usturoi natural românesc, cumpărat din piaţa, şi nu usturoi importat din China, pentru că acesta din urmă este mai iute şi puteţi acuza o senzaţie de usturime la nivelul pielii.

O altă alternativă este să se folosiţi usturoi sub formă de capsule. Se zdrobesc 2-3 capsule de usturoi cu o cantitate echivalentă de oţet alb şi se aplică pe zona afectată de acnee.

Oţetul alb ajută la echilibrarea pH-ul pielii, în timp ce usturoiul combate infecţiile pielii. Aplicaţi apoi puţină cremă hidratantă pe faţă.

Dar stiati ca usturoiul are si abilitatea de a elimina ridurile?  Iata o reteta simpla pe baza de usturoi impotriva ridurilor:

Decojeste un catel de usturoi si zdrobeste-l, apoi adauga o lingura de miere. Amesteca ingredientele si aplica-ti masca pe fata cu ajutorul unei pensule curate.

Lasă să acţioneze în jur de 20 de minute, după care clăteşte faţa cu apă călduţă din abundenţă, apoi sterge-o cu un prosop.

In plus, daca vrei rezultate imediate, poti aplica masca si o poti lasa asa peste noapte, spaland-o in dimineata urmatoare. Nu uita sa folosesti o fata de perna veche daca alegi acest tip de aplicare.

Pentru minimizarea porilor şi a ridurilor puteti prepara şi o mască din 3-4 capsule de usturoi şi o jumătate de roşie pasată. Se întinde pe ten în strat subţire şi se lasă să acţioneze 20 de minute.

Roşia şi usturoiul au calităţi antiseptice, care ajută la curăţarea porilor şi întinderea pielii ridate, oferindu-i luminozitate.

Multă sănătate!