Terapia cu ventuze a fost discutată mai întâi în manuale medicale vechi din lumea occidentală și a fost descrisă ca o practică medicală folosită de egipteni.

Terapia cu ventuze este o formă alternativă de medicină și este, probabil, mai bine cunoscută ca medicina.tradițională chineză, la fel cum este și acupunctura.

Terapia se folosea cu ajutorul unor coarne goale de animale și a fost o metodă utilizată pentru a trata mușcături de șarpe și leziuni ale pielii. Se presupune că această metodă elimină toxinele din corp.

Unii dintre noi au auzit de ventuze medicinale chiar și de la bunici, aceștia folosindu-le mai ales pentru răcelile puternice și tuse. Rezultatele actuale susțin eficiența ventuzelor terapeutice în cazul acestor afecțiuni, ajutând prin stimularea circulației, drenarea limfei și relaxarea concomitentă a mușchilor la încălzirea corpului, eliminarea toxinelor și grăbirea vindecării. Atunci când este folosită alături de acupunctură, tehnica ajută cu atât mai mult la sporirea rezultatelor pozitive.

Ce se poate trata prin terapia cu ventuze

-durerile de cap
-durerile de spate
-durerile de încheieturi
-durerile musculare
-afecțiunile reumatice
-hipertensiunea
-răcelile comune și gripa
-insomniile
-febra, constipația și diareea                                                                                          -durerile în piept, astmul și afecțiunile sangvine.

Ameliorează sau tratează durerile de spate

Durerile reumatismale, a celor de spate, care apar în urma unui efort fizic prea mare, dar și a celor articulare pot fi tratate prin terapia cu ventuze. Poziționate corect, ventuzele ajută la îmbunătățirea circulației sangvine din zona dureroasă, la reducerea inflamației și la relaxarea mușchilor, astfel încât supărătoarele dureri dispar.

Atunci când pe corp se aplica ventuzele, se formează la nivelul pielii un vid sau un semivid. Căldura emanată în interiorul ventuzei are efect benefic și ajută la ameliorarea durerilor.

Accelerează eliminarea toxinelor

Tratamentul cu ventuze mai este recomandat și pentru a grăbi eliminarea toxinelor din organism. Aplicarea ventuzelor acționează direct asupra țesuturilor, ajutând astfel la reducerea depozitelor de grăsime, respectiv la eliminarea toxinelor din organism.

În plus, prin plimbarea ventuzei pe corp (fără ca aerul să iasă din ea), după ce a fost fixată, majoritatea grupelor de mușchi sunt masate, ceea ce ajută la tratarea bolilor musculare

Benefic in tratarea răcelilor sau a patologiilor cronice pulmonare

Datorită mecanismului de acțiune ce îmbunătățește microcirculația și circulația limfatică, are loc un efect decongestiv prin reducerea inflamației cu fortificarea sistemului imunitar.

Remediu perfect pentru perioadele stresante

O procedură foarte benefică pentru reducerea tensiunii musculare, în cazul perioadelor de stres sau program încărcat profesional. Atunci când nivelul de stres atinge cote maxime, când tensiunea musculară se lasă simțită sau când simțiți că corpul Dvs. are nevoie de o detoxifiere bine meritată, efectuată corect, medical, profesional și de un specialist acreditat în domeniu – Terapia cu Ventuze este soluția cea mai bună!