Petele de ulei și grăsime sunt printre cele mai greu de îndepărtat, oriunde s-ar afla. Pe pereții bucătăriei, desigur, stropii de ulei și grăsime sunt inevitabile.

Când peretele este acoperit cu gresie, îndepărtarea acestor tipuri de pete fără a provoca daune este foarte ușoară. Dar in cazul unui perete pictat simplu, situatia se schimba foarte mult.

Deși este adevărat că în supermarket putem găsi o mare varietate de produse de curățat, uneori acestea sunt prohibitiv de scumpe, conțin substanțe nocive și dacă nu sunt folosite corespunzător pot deteriora suprafețele.

Mai jos vă sugerăm un truc eficient pentru a îndepărta petele de grăsime și ulei de pe pereți fără a risca de a deteriora.

Ai nevoie:

Hârtie tampon
zdrențe
Oțet fierbinte
După ce ați purtat mănuși pentru a vă proteja mâinile, ștergeți pata cu hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de grăsime sau ulei.

Se încălzește oțetul (fără a-l aduce la fierbere), apoi se înmoaie o cârpă curată în el și se freacă direct pe pete.

Apoi, utilizați o cârpă curată umezită doar cu apă pentru a îndepărta reziduurile de oțet.

La final, cu o altă cârpă uscată încercați să îndepărtați reziduurile și să uscați peretele.

Nu uitați că puteți repeta acest proces de mai multe ori dacă este necesar. Amintiți-vă, totuși, că, deși oțetul este eficient împotriva petelor de ulei și grăsime, folosirea lui în exces sau prea des poate deteriora peretele.

Un alt truc eficient împotriva petelor de ulei de pe pereți este să stropești puțină făină. Fără frecare, îl lăsăm să acționeze 30 de minute înainte de a peria sau șterge cu o cârpă.

Făina este eficientă în absorbția uleiului, lăsând peretele perfect curat.