1 Sughițul

Acesta este un mijloc prin care organismul încearcă să expulzeze anumite alimente sau anumite lichide, care au intrat din greșeală în canalul greșit și provocând astfel iritarea nervului pneumogastric.

2 Strănutul

Este modalitatea corpului nostru de a elimina microbii, praful și alte elemente alergene din căile nazale.

3 Lacrimile

Sunt mijloacele prin care organismul elimină iritanții din ochi și sunt, de asemenea, o ușurare emoțională pentru ameliorarea diferitelor tipuri de durere.

4 pielea de găină

Această metodă specială „defensivă” este modul în care organismul răspunde la anumiți stimuli, închizând porii și, prin urmare, reducând căldura corpului.

5 Căscatul

Această procedură furnizează creierului nostru oxigen suplimentar și îl ajută să se răcească mai repede. Este un mecanism automat care pornește atunci când suntem deosebit de obosiți.

6 Piele “creață”

Mulți oameni cred că acest semnal este o modalitate prin care organismul ne spune să „scăpăm de apă”, dar în realitate servește ca mâinile și picioarele noastre să fie mai puțin alunecoase într-un lichid.

7 Întindere

Această procedură pe care o facem automat are rolul de a ne îmbunătăți starea de spirit și de a ne pregăti corpul pentru un efort fizic.

8 Pierderea memoriei

Dacă uităm uneori anumite evenimente, este un mod automat prin care creierul nostru creează un fel de scut protector pentru a evita amintirea experiențelor dureroase.

9 Tremur în pleoape

Pleoapele tremurate sunt rezultatul unei acumulări de stres, al lipsei de hidratare sau al lipsei de somn. Este modul în care corpul nostru ne avertizează să avem mai multă grijă de noi înșine.