Pliculețele cu silicagel se găsesc în aproape fiecare articol nou pe care îl cumpărăm: genți, pantofi, haine, uneori chiar și medicamente. Primul lucru pe care îl facem imediat ce le vedem este să le aruncăm. Totuși, risipim atât de multe oportunități de a le reutiliza.

Înainte de a vedea cum să folosiți pliculețele cu silicagel, să vedem pentru ce sunt acestea. Este un agent declanșator, pe bază de silicat de sodiu, care elimină umiditatea din locurile închise. Pliculetele cu silicagel nu sunt toxice, dar nici nu sunt comestibile.

Iată 7 moduri de a folosi pliculețe cu silicagel care te vor face să te gândești de două ori să le arunci data viitoare când le ai la îndemână.

Uscați florile. Dacă doriți să păstrați o floare, silicagelul vă poate fi de mare ajutor. Așezați floarea într-o cutie de carton și acoperiți-o cu silicagel. Se lasa sa actioneze 2-3 zile, apoi se curata.

Ușurează argintul. Obiectele de argint tind să se întunece din cauza umidității din mediu. Pune pliculețe cu silicagel în sertarul în care păstrezi argintul pentru a preveni.

Protejați aparatele de ras. Păstrați briciul pe care îl folosiți pentru a tunde părul într-un recipient plin cu pliculețe cu silicagel: acestea vor elimina excesul de umiditate și vor preveni ruginirea lamelor.

Protejați fotografiile. Umiditatea este unul dintre principalii dușmani ai fotografiilor, care tind, în timp, să se îngălbenească. Evitați-l cu un plic de silicagel.

Preluați un telefon mobil umed. Se poate intampla ca telefonul mobil sa cada in apa. Pune mobilul într-un recipient umplut cu silicagel și așteaptă câteva ore.

Uscați hainele. Deși nu poate fi folosită în mod regulat pentru spălat rufe, această metodă ne ajută în condiții de „urgență”, precum cu hainele folosite pe plajă. Păstrați-le într-o pungă plină cu pliculețe cu silicagel pentru a se usuca rapid.

Împotriva sticlei aburite. Puneți pliculețele cu gel de silice lângă ferestre pentru a preveni aburirea pe vreme rece sau ploioasă. Funcționează și cu geamurile mașinii.