Apa oxigenată îți poate fi de mare folos în ritualurile casnice sau cele de înfrumusețare. Este un chimical netoxic și te poate scoate din multe situații neplăcute. Îți dăm 15 moduri în care o poți folosi.

Apa oxigenată poate face minuni în bucătărie. Curăță placa de lemn pe care tai legumele cu apă oxigenată. Va elimina bacteriile, fără să îți atace sănătatea.

Îți păstrează legumele sănătoase. Nimeni nu vrea bacterii pe legumele și fructele pe care le consumă. Prepară o sluție specială, din apă și o concentrație de 3% de apă oxigenată și pulverizează peste produsele tale.

Lasă substanța să acționeze 5 minute, apoi clătește vegetalele și lasă-le la uscat.
Curăță bureții. Nu poți elimina mirosul ciudat de pe bureți? Combină părți egale de apă oxigenată și apă călduță, pune soluția într-un bol și lasă bureții la înmuiat pentru 15 minute, înainte să îi clătești bine.

Apa oxigenată te ajută să scoți petele

Te-ai distrat prea mult aseară și aă vărsat un pic de vin roșu pe haine? Combină părți egale de apă oxigenată și detergent de vase și aplică soluția pe pată.

Șterge cu un prosop uscat, apoi spală cu haina cu apă caldă și lasă-l la uscat.
Urmele de la subraț pot fi scoase tot cu ajutorul acestei soluții miraculoase. Fă o soluție care să conțină o parte detergent de vase și două părți de apă oxigenată și aplic-o pe zona afectată. Las-o să ascționeze pentru o oră, apoi spală haina în apă rece.

Apa oxigenată este un bun înlăbitor, așa că te poate scăpa de petele de sânge. Aplică direct pe pată și lasă să acționeze pentru 5 minute. Șterge cu o cârpă uscată și clătește cu apă rece.

Dacă pata nu iese, poți repeta procesul de alte două-trei ori. Ține, însă, cont că dacă hainele sunt colorate, apa oxigenată va lăsa pete albe, pentru că acționează asemenea clorului.

Apa oxigenată pentru frumusețe și sănătate

Apa oxigenată îți face unghiile să strălucească și le albește. Poți face o manichiură franțuzează impecabilă cu ajutorul ei. Nu trebuie decât să folosești o soluție de 3% apă oxigenată, aplic-o pe o dischetă demachiantă și masează-ți unghiile cu ea.

Te scapă de răceală! Poate suna ciudat, dar dacă îți spui câteva picături de apă oxigenată în urechi, în fiecare dimineață, poți preveni apariția unei răceli. Întreabă-ți, însă, medicul de familie, înainte de a apela la această metodă.

Fă o apă de gură naturală, cu părți egale de apă oxigenată și apă, însă ai grijă să nu înghiți soluția. Ucide bacteriile și îți albește dinții, iar unii experți susțin că ajută la prevenirea cariilor.

Dezinfectează rănile

Trebuie doar să aplici o cantitate mică din această substanţă pe tăieturi sau răni minore, ca să dezinfectezi locul şi să te fereşti de posibile infecţii.

Elimină acneea

Ştiai că peroxidul de hidrogen amestecat cu apă va elimina germenii care cauzează acneea, lăsându-ţi tenul curat şi fin? Ei bine, da, şi tot ce ai de făcut e să combini o cană de apă cu 3-4 linguri de apă oxigenată, iar apoi să te speli cu amestecul respectiv pe faţă.

Înmoaie şi elimina bătăturile

Este foarte simplu să foloseşti peroxidul de hidrogen ca să înmoi şi să înlături bătăturile. Trebuie doar să amesteci o cantitate egală de peroxid de hidrogen cu apă, apoi să îţi laşi zonele afectate la înmuiat timp de 10-15 minute. La final, bătătura va fi tocmai bună pentru a fi înlăturată uşor!

Elimina ciuperca piciorului

Iată ce trebuie să faci – combină 100 de ml de apă cu 50 de ml de apă oxigenata într-o sticlă care să nu fie transparentă, apoi aplică amestecul pe zona afectată pentru a scăpa de ciuperca piciorului şi pentru a preveni infecţiile.

Curăţă lentilele de contact

Da, poţi folosi peroxidul de hidrogen pentru a curăţă lentilele de contact – doar lasă-le la înmuiat în apă oxigenată, iar ele vor fi pregătite dimineaţa următoare.